Politika

Moraju na Vučićev miting – zbog REMONTA LIFTA I PODZEMNIH KONTEJNERA!

Obaveštenje da ih Opština Medijana, nakon što su joj podneli zahtev za obeležavanje parkinga, podzemne kontejnere i remont lifta, poziva da se okupe i organizovanim prevozom odu da pozdrave predsednika Srbije Aleksanda Vučića koji 25. aprila dolazi u Niš, zateklo je stanare zgrada 22 i 24 u Ulici Dragiše Cvetkovića.

U obaveštenju koje stoji na oglasnoj tabli zgrade mole se svi zainteresovani stanari da se jave predsedniku skupštine stanara, kako bi se napravio spisak onih koji će ići dapozdrave predsednika, a koji će se poslati Opštini Medijana.

Mole se svi stanari koji su slobodni u sredu, da se u ime naše stambene zajednice okupimo u što većem broju – stoji u obaveštenju.

Neki od stanara revolitirani su ovim obaveštenjem i navode da ne razumeju zašto su ucenjeni da zbog uređenja zgrade i komunalnih pitanja treba da pružaju podršku Vučiću koji sutra otvara sutra fabriku Leoni. S druge strane, ima i onih koji će se rado odazvati pozivu.

Pa ako je zbog lifta, što da ne – kaže jedna stanarka.

obavestenje za stanare

Iako u obaveštenju piše da su poziv za okupljanje uputile Opština Medijana i Mesna zajednica “Božidar Adžije”, predsednik skupštine stanara koji ga je napisao ističe da je to njegov lični poziv i obaveštenje kao člana SNS-a.Negira da je to uslovljavanje Opštine da se radovi u zgradi i oko nje obave.

Naravno, naravno da nije ucena, nego imamo više članova tu u zgradi, pa sam to postavio kao obaveštenje. Imamo petnaestak članova SNS, pa njima šaljem obaveštenja – kaže predsednik skupštine stanara Ivan Kosančević.

Međutim, u samom obaveštenju, nigde se ne pominje Srpska napredna stranka.

Tom prilikom Opština Medijana i Mesna zajednica “Božidar Adžije “pozvala je stanare u sredu 25. aprila na okupljanje u 9 sati ispred Zone 3, kod tržnog centra, a da se mi stanari okupimo u 8:30 ispred zgrade. Okupljanje je povodom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Nišu – piše u pozivu okačenom na oglasnoj tabli.

Na pitanje zašto se pominje Opština Medijana, Kosančević kaže da se uporedo “rade i ti neki remonti”.

Obeležavanje parking mesta, predali smo zahteve za podzemne kontejnere. Ne vidim šta je tu sporno – ističe on.

Ne objašnjava zašto se potpisao kao predsednik skupštine stanara, a ne član SNS, kao ni što se spiskovi šalju Opštini Medijana. Tvrdi i da prevoz do Leonijaorganizuje mesni odbor SNS-a.Inače, veliki broj službenika i sekretara svih sekretarijata Gradske uprave Niš, kako sami tvrde, dobio je poziv da se pojave ispred Leonija, koji bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da otvori. Pozivaju se, kako sami kažu, i zaposleni u opštinama, ali to demantuju predsednici svih 5 gradskih opština koji će dočekati predsednika Srbije jer to, ističu, vide kao a “državnu obavezu”.Opšta je mobilizacija i među niškim naprednjacima. Iako članovi ove partije kažu da će biti organizovan miting ispred fabrike, poverenik SNS Zvezdan Milovanović je rekao da je u pitanju “redovna državna aktivnost”.Zbog mobilizacije ljudstva iz niških javnih preduzeća, ustanova pa i Gradske uprave, oglasile su se opozicione partije koje najavljuju da će u vreme posete Vučića obilaziti javni sektor u Nišu i ohrabrivati zaposlene da ostanu na svojim radnim mestima umesto da učestvuju u režiranom “dočeku”.Podsetimo, Vučić će prema najavama doći u Niš da otvori novi pogon fabrike Leoni, ali i da objasni Nišlijama zašto treba da poklone aerodrom Republici.Istog dana kada predsednik bude posetio Niš, ali popodne, protest će imati Inicijativa “Ne damo niški aerodrom”, koja se bori da “Konstantin Veliki” ostane u vlasništvu Grada.

(Izvor: Juznevesti.com)

Comments

comments