Društvo

Gradske vlasti ne rešavaju problem u pešačkoj zoni ni posle pogibije pešaka!

Lokalne vlasti u Inđiji još uvek nisu rešile problem kretanja automobila, motora i bicikala pešačkom zonom, iako je 17. marta ove godine čovek poginuo nakon što ga je udario automobil u pešačkoj zoni. Reporteri su se na licu mesta više puta uverili da je saobraćajna policija tokom 30 minuta kontrolisala vozila i bicikliste koji su se, uprkos zabrani, kretali šetalištem, ali je ubrzo nakon odlaska saobraćajaca, sve bilo po starom.

U pešačkoj zoni u Inđiji, i koja se nalazi u Ulici vojvode Stepe je 17. marta putnički automobil „fijat tempra“ oborio M. G. (57), koji je od posledica udara preminuo.

PROČITAJTE JOŠ: NA POPRAVKU ZGRADE TROŠE MILIONE, LJUDI ODLAZE, A PREDSEDNIK OPŠTINE PUTUJE EVROPOM!

Pešačka zona više parking nego šetalište

Nesreća se dogodila jer se ne primenjuje opštinska odluka o regulaciji saobraćaja u pešačkoj zoni, pokazalo je istraživanje novinara.

Bivši predsednik opštine Inđija Petar Filipović iz opozicione Demokratske stranke kazao je da je Odluka o regulaciji saobraćaja u oba dela Ulice Vojvode Stepe, za koju je i lično glasao, usvojena na sednici Skupštini opštine još 28. decembra prošle godine, ali da od tada do danas nije učinjeno „apsolutno ništa“ na njenom sprovođenju. Predsednik opštine je, inače, Vladimir Gak (na slici ispod) iz redova SNS-a.

On je kazao da su „potapajući stubići“, koji se nalaze na početku pešačke zone, već duže vremena u kvaru.

„Predviđeno vreme za otklanjanje kvarova je 24 sata od trenutka prijave kvara. Dakle, da je neko hteo da reši taj problem, mogao je to da uradi stotinama puta, ali nije pa taj sistem ne radi poslednje dve godine. Strašno je to što je neko morao da pogine da bi nadležni u opštini konačno reagovali i uradili nešto po ovom pitanju“, rekao je Filipović.

Građani Inđije prvenstveno zabrinuti za bezbednost dece jer se u pešačkoj zoni nalazi i Osnovna škola „Dušan Jerković“.

PROČITAJTE JOŠ: SNS-OVAC POBEGAO IZ OPŠTINE I DAO OSTAVKU POSLE JEDNOG POZIVA NOVINARA!

Opštinska vlast je nakon saobraćajne nesreće najavila da je u toku nabavka potapajućih stubova.

Rekonstrukcijom Ulice vojvode Stepe, pre 13 godina, Indjija (na slici ispod) je dobila pešačku zonu dužine 700 metara, od hotela do Kulturnog centra.

Međutim, vikendom pa i radnim danima, u Ulici vojvode Stepe ima više automobila nego pešaka, naročito u drugom delu ulice, gde je sedište Elektrodistribucije, JKP „Komunalac“, lokalnog Saveza sportova, kao i opštinske organizacije Crvenog krsta.

Drugi deo Ulice vojvode Stepe sve više je podsećao na veliki parking prostor, pa i na pistu jer su često neodgovorni vozači u pešačkoj zoni vozili neprilagođenom brzinom, navodi se u tekstu.

Neverovatno ali istinito, opština Inđija je 30. decembra 2017. godine dobila priznanje Komisije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije za bezbednost u saobraćaju.

PROČITAJTE JOŠ: NAPREDNJAČKI PLAN KONTRAMITINGA U NIŠU: VUČIĆA DOČEKUJE 10 HILJADA SNS-OVACA?!

(izvor: voice.org)

Comments

comments