Korona

Movsesijan: Preispitati odgovornost ministra Vulina u obezbeđivanju Gerontološkog centra u Nišu

Hapšenje direktora Gerontološkog centra Niš gde je koronavirusom zaraženo čak 144 ljudi, jeste opravdano, ali treba preispitati i ulogu ministra odbrane Aleksandra Vulina, koji se početkom izbijanja zaraze u Srbiji obavezao na obezbeđivanje svih objekata socijalne zaštite, ocenjuje Nova stranka.

Kako podseća predsednik Saveta Nove stranke Aris Movsesijan, Vulin je u svakom svom javnom nastupu potencirao da je “Vojska Srbije veliki oslonac svim građanima, jer obezbeđuje značajnije zdravstvene centre, kao i sve gerontološke centre bez obzira da li su privatni ili državni, sa više od 30 korisnika”.

“Ne ulazeći u nagađanja da li su propusti napravljeni zbog partijske pripadnosti, postavlja se pitanje da li je vršen nadzor i obezbeđivanja objekta u Nišu od strane Vojske Srbije. Ako nije, građani Srbije zaslužuju odgovor zašto nije osigurana bezbednost svih njegovih korisnika i zaposlenih, a ukoliko jeste, kako je onda moguće da mere nisu poštovane, zbog čega za posledicu imamo zabrinjavajuće brojke o broju zaraženih? Svuda u svetu od početka pandemije jasan je bio apel da koronavirus ne sme ući u staračke domove, jer pomenuto za posledicu uglavnom ima veliku smrtnost, zbog čega zahtevamo da se, pored odgovornosti direktora ustanove u Nišu, preispita i politička i moralna odgovornost ministra Vulina, koji je bio zadužen da se stara o bezbednosti ovih ljudi”, ukazuje Movsesijan.

Predsednik Saveta NOVE podseća i da je sve navedeno još jedan razlog za formiranje Komisije, koju je predložila Nova stranka, a koja bi kontrolisala rad Vlade Srbije u vanrednom stanju i potencijalno ugrožavanje Ustavom garantovanih ljudskih i manjinskih prava.

Comments

comments