KoronaPolitika

Radulović: Ludačke mere vlasti prete da unište domaću privredu

“Ludačke mere vlasti, protivustavan kućni pritvor za čitavu Srbiju će potpuno uništiti domaću privredu. Što duže traje, šteta će biti veća”, rekao je Saša Radulović, predsednik pokreta Dosta je bilo, i dodao da je neophodno odmah ukinuti policijski čas jer se domaća privreda ne može spasavati dokle god on traje.

“Ako želimo da sačuvamo Srbiju, pre svega moramo misliti o tome kako da sačuvamo njenu privredu”, kazao je lider DJB.

Radulović je ocenio da novi virus korona ima blage simptome za 95% ljudi, te da “treba zaštiti tih 5%, a ne ovih 95% zatvarati u kućni pritvor”.

“Poreze i doprinose treba smanjiti za trećinu. Roditeljima pomoći besplatnim vrtićima i udžbenicima. Ugroženima je neophodno obezbediti univerzalnu socijalnu zaštitu”, rekao je Radulović.

On je naveo i da poslanici DJB danima pozivaju narodne poslanike da se okupe u Skupštini i ne izlaze dok se Srbija ne vrati u ustavni okvir. Dodao je i da je, “na žalost građana Srbije, osam narodnih poslanika spremno na to, dok ostali ne shvataju da je jedan čovek prigrlio sve poluge vlasti i da donosi mere koje su pogubne za Srbiju”.

Radulović je pozvao građane na “razumno rasuđivanje i ponašanje koje je uvek najveći garant sigurnosti, ali i na oprez od nasedanja na zloupotrebe koje se dešavaju, a koje će ostaviti pogubne posledice”.

“Znam da vas je strah jer je strah od smrti prirodan. Međutim, ovo što nam se dešava je namerno izazvana histerija. Moraćemo da se suočimo sa strahom od smrti ili ćemo, svi zajedno, propasti u strahu od nečega što se stalno događa. Svakoga dana, svake godine, i ove, umire sličan broj ljudi. Da osim starih i bolesnih ljudi umiru i mlađi ljudi, koji predstavljaju iznenađenje, je takođe nešto što se događa širom sveta, svake godine i to ne možemo sprečitii. Ono što možemo je da realno sagledamo situaciju i odupremo se strahu i histeriji. Ako to ne učinimo, postaćemo saučesnik sopstvenog porobljavanja i uništenja države i društva. Gospodar vašeg straha je i vaš gospodar. Čuvajmo se ličnom higijenom i držanjem odstojanja, a državu čuvajmo nepristajanjem na histeriju koja preti da je uništi”, poručio je Radulović.

Comments

comments