Politika

Na čelu BG policije biće vođa NASILNIKA iz Hercegovačke i čovek koji je FIZIČKI NAPADAO novinare!

Veselin Milić, doskorašnji načelnik Policijske uprave za grad Beograd sklonjen je sa te pozicije kako bi na ovo, treće po jačini, mesto u policijskoj hijerarhiji bio postavljen neko ko će „imati više sluha“ za političke naloge!

Iako je na Milićevo mesto postavljen njegov pomoćnik Milan Stanić, to je, prema rečima naših sagovornika, samo privremeno rešenje. Trenutno, u policijskim krugovima nekoliko imena se pominje kao moguće rešenje za PU Beograd, a više od drugih može da se čuje ime Nikole Ristića, doskorašnjeg šefa beogradske Komunalne policije.

Kako ističu naši izvori, policajci za poslednjih pet godina, koliko je Milić bio na čelu beogradske policije, nisu imali nikakvih prigovora na njegov rad. „Uvek je insistirao da se radi po zakonu, a za ovih pet godina nije mu se desilo da prođe pored policijskog službenika na ulici a da ne stane i porazgovara sa njim“, kažu naši izvori i podvlače da je upravo Milićevo odsustvo sluha za političke naloge razlog za njegovu smenu. Naime, kada god je vrh MUP-a imao neki „politički osetljiv“ zadatak, gledalo se da se zaobiđe PU Beograd.

PROČITAJTE JOŠ: NELEGALNO SAGRAĐENI OBJEKAT NA PANČIĆEVOM VRHU IPAK NEĆE BITI SRUŠEN?!

Kako nam je objašnjeno, Milić je samo formalno unapređen, pošto je pozicija savetnika direktora policije znatno manje uticajna od pozicije načelnika PU Beograd.

Više je kandidata koji bi mogli da dođu na njegovo mesto, a ime koje se češće spominje od drugih je Nikola Ristić (na slici iznad), doskorašnji načelnik beogradske Komunalne policije. Ristić je takođe nedavno smenjen sa svoje pozicije, a u javnosti je postao poznat u februaru 2016. godine kada je tadašnji Zaštitnik građana Saša Janković predložio njegovo razrešenje.

PROČITAJTE JOŠ: JEDAN OD NAJBOGATIJIH GRADOVA NEMAČKE DAJE 50 PUTA MANJE NA RASVETU OD BEOGRADA!

Janković je razrešenje predložio jer je Ristić fizičkom silom sprečavao novinare KRIK-a da snimaju postupanje Komunalne policije, koje ih je onemogućavalo da postave pitanje gradonačelniku Beograda. Takođe, navodi se u istom izveštaju, Ristić je odbijao da sarađuje sa kancelarijom Zaštitnika. Gradska uprava te 2016. godine nije postupila po predlogu ombusmana, navodeći da je „javna preporuka bila preuranjena, jer je načelnik Komunalne policije u svemu postupio po preporukama Zaštitnika građana“.

Ristićevo ime našlo se i u izveštaju ombudsmana o nelegalnom rušenju objekata u Hercegovačkoj ulici u naselju Savamala. Naime, Zaštitnik građana Saša Janković utvrdio je u postupku kontrole rada Komunalne policije, da su građani, u noći kada su srušeni objekti u Savamali zvali tu službu, iako mu je načelnik Komunalne policije Beograda Nikola Ristić u službenoj izjavi rekao da građani nisu pozivali službu na čijem je čelu.

PROČITAJTE JOŠ: RISTOVSKI ISPAO GLUP NA KVADRAT: POSLE ONOLIKOG ŠLIHTANJA VUČIĆU, MORAO JE DA PROSI DA BI ZAVRŠIO FILM!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments