Društvo

Na čelu odbora koji treba da smeni Simonovića nalazi se – Dragoljub Simonović!

Dragoljub Simonović, koji se sumnjiči da je naložio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, i dalje je predsednik Opštine Grocka. Na pitanje da li će Simonović biti smenjen, zamenik gradonačelnika Beograda i funkcioner SNS Goran Vesić nedavno je izjavio da je to pitanje za Opštinski odbor SNS, čiji odbornici inače imaju apsolutnu većinu u lokalnom parlamentu. Na čelu tog odbora, međutim, nalazi se upravo Dragoljub Simonović, pa je malo verovatno, ukoliko ne podnese ostavku, da će sam inicirati svoju smenu.

Predsednik Opštine Grocka uhapšen je 25. januara pod sumnjom da je nalogodavac paljenja kuće, garaže i automobila novinara portal Žig info Milana Jovanovića. Kuća novinara zapaljena je tokom noći, 12. decembra prošle godine, nakon što su na garažu koja se nalazi u dvorištu nepoznati napadači s kapuljačama na glavi bacili dva molotovljeva koktela. Požar se iz garaže proširio na kuću, a Jovanović i njegova supruga, na sreću, uspeli su da se spasu, tako što su pobegli kroz prozor.

PROČITAJTE JOŠ: JUTKINI LJUDI U BRUSU ZATVORILI KAFANU ZBOG NOVINA KOJE SU ČITALI GOSTI?!

U danu kada je uhapšen, javnosti se, tim povodom, vanredno obratio predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, koji je tada izjavio da “partijska knjižica nikog neće sačuvati od odgovornosti”.

“U ovoj zemlji niko ne sme da dira novinare. Ovo je poruka za sve na lokalnom nivou da se ne igraju”, rekao je tada predsednik Vučić.

Međutim, mesec i po dana kasnije Dragoljub Simonović pušten je da se brani sa slobode, protiv njega nije podignuta optužnica, a nije mu ni izrečena zabrana prilaska novinaru Jovanoviću.

Uz sve to, Simonović je i dalje predsednik Opštine Grocka i već sutra bi mogao da se pojavi na svom radnom mestu.

Pitanje da li će on biti smenjen pre tri dana postavljeno je zameniku gradonačelnika Beograda i funkcioneru SNS Goranu Vesiću, koji je rekao da Grad nema takve ingerencije. Upitan da li SNS, čiji je Simonović član i koja ima natpolovičnu većinu u lokalnom parlamentu, može nešto da uradi, Vesić je rekao da je to pitanje za Opštinski odbor SNS u Grockoj.

PROČITAJTE JOŠ: RADIKALIZACIJA PROTESTA: U SUBOTU BLOKADA RTS-A!

Problem je, međutim, što je predsednik tog odbora upravo Dragoljub Simonović, pa bi pitanje smene unutar Odbora trebalo da pokrene baš on. Ukoliko sam ne podnese ostavku na funkciju predsednik Opštine, malo je verovatno da će sam inicirati svoju smenu.

Nakon što je postalo jasno da će Sud doneti odluku o puštanju Simonovića na slobodu, novinar Milan Jovanović izjavio je za Insajder da je uznemiren.

“Ponovo sam meta. Simonović sada može da nađe nove izvršioce”, naveo je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: VLASTI POPISUJU ZAPOSLENE KOJI DOČEKUJU VUČIĆA!

(izvor: insajder.net)

Comments

comments