Društvo

Na računima za “Infostan” novi namet i do 1.000 RSD

Kako je Prvoj televiziji zvanično potvrđeno, uskoro će se na računu za komunalne usluge Infostan naći još jedna stavka.

Reč je o uslugama profesionalnih upravnika zgrada. Građani nisu oduševljeni.

Već na kraju ovog meseca, na ovom računu, videćete novu stavku za plaćanje.

“Stavka kako će se zvati, pa pretpostavljam usluge profesionalnog upravnika”, kaže zvaničnik profesionalni upravnik Milan Miladinović.

Stavka je nova, ali trošak nije. Umesto da upravnik zgrade skuplja novac, pare će se uplaćivati na račun Infostana.

Iz Infostana poručuju da je naplata potraživanja upravnika zgrada putem Infostana u skladu sa zakonom i da će se kao takva ta stavka na računu naći vrlo brzo. Iznos za uplatu zavisi od ugovora koji su sa upravnikom sklopili stanari zgrade.

U Infostanu kažu da iznos na računu može varirati i po nekoliko stotina dinara.

“Cena je već formirana na tržištu. Kod zgrada koje imaju 20 i više stanova obično je cena oko 300 dinara”, kaže jedan od upravnika.

Dok je kod manjih, zahtevnijih zgrada, ta suma znatno veća i može biti oko 1.000 dinara.

“Mislim da bi trebalo da se saglase stanari pre nego što se donese takva odluka. Mnogo toga se nameće”, kaže jedan od građana

“Po meni je to bolje zato što ja godinama plaćam tako i sve preko tekućeg”, smatraju jedni, dok drugi veruju da nije u redu da se nametne još jedan namet.

I upravnici imaju svoju priču, kažu – čast izuzecima, ali treško je od stanara dobiti novac. Poprave se prilazi, ulazi, vrata i sandučići i onda se na novac čeka mesecima. Za njih nova stavka na računu znači izvesna kontinuiranja primanja bez obzira na to kako i koliko rade.

(Izvor: b92.net)

Comments

comments