Društvo

“Na vlasti je polusvet željan osvete“

Glumac Branislav Trifunović ocenio je da se vlast plaši jedino ulice i naglasio da ga, na protestima koji se već nekoliko subota održavaju u Beogradu, ne zanima s kim šeta – „da li je desno ili levo“ jer je svima cilj isti.

„Svaka naredna vlast mora da shvati da ovo više ne može da se ponovi. Ovaj začetak diktature i ovaj pakao koji nam svakodevno serviraju više ne sme da se ponovi“, rekao je Trifunović, jedan od organizatora protesta, u intervjuu za novi broj lista Vreme.

PROČITAJTE JOŠ: “2019. ĆE BITI POSLEDNJA GODINA VLASTI SNS”!

Prema njegovim rečima, na vlast je došao „neki polusvet željan osvete“.
„To je najgore: na vlast su došli ljudi koji stalno misle da im je nešto skrajnuto, otkinuto od života, i oni se sad svete svima nama koji mislimo drugačije“, rekao je Trifunović.

On je naveo da nema nikave ambicije da mu politika bude posao, već ne može da sedi kod kuće i ćuti.

„Mislim da je ovo poslednja šansa da promenimo sistem vrednosti u ovoj zemlji. Posle ovoga mi nećemo imati drugu priliku“, upozorio je Trifunović.

„Čini mi se da sve ovo pokušavam da radim da bih se za petnaest godina probudio mirniji, u smislu bar sam probao nešto, bar sam pričao, govorio ljudima, svađao se“, objasnio je Trifunović.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): ŠTA RADI SIN ZORANE MIHAJLOVIĆ U UJEDINJENIM NACIJAMA?!

On je naglasio da „ne bi mogao da živi sam sa sobom da se za petnaest godina nađe u još odvratnijoj zemlji od ove“, a da se on sve vreme bavio svojim poslom i „zabavljao narod u pozorištu ili na filmu“.

„To bi mi baš bio poraz“, naglasio je Trifunović.

Na pitanje da li očekuje da protest na godišnjicu ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića bude najmasovniji do sad, Trifunović kaže da je Ivanović to zaslužio.

„Sve nas to boli i to je simbol jednog ludila u kojem živimo i, ako Bog da da kažemo u kojem smo živeli. Taj čovek je zahvaljujući TV Pinku, Vučiću i Đuriću prošao kroz jednu vrstu satanizacije. Njega nisu satanizovali Albanci, već naši ljudi“, rekao je Trifunović.

„Taj datum moramo da obeležimo jer smo tog dana svi bili beskrajno tužni i uplašeni. Naše je bar da Olivera Ivanovića ne zaboravimo“, naglasio je Trifunović.

PROČITAJTE JOŠ: ISPOVEST ČOVEKA KOGA SU REKETIRALI NAPREDNJACI: “TRAŽILI SU MI 30% VLASNIŠTVA, MORAO SAM DA ZATVORIM FIRMU”!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments