Politika

“Narod je jako nezadovoljan, a Vučić je sve slabiji”

Novinar Slobodan Stupar ocenio je u Novom danu da je “danas Vučić pola onog Vučića iz 2014. godine”. “Dolazimo u situaciju kada je narod jako nezadovoljan, a Vučić sve slabiji”, kaže Stupar.

“Vlast je nesposobna, ja nikad nisam mogao da zamislim da postoji ovako neposobna vlast”, rekao je Slobodan Stupar.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) LEPIĆEMO DOK NE ODLEPI: VELIKI DEO BEOGRADA POKRIVEN NALEPNICAMA “1 OD 5 MILIONA”

Kako je rekao, 2014. je bila idealna godina da prave ekonomske i političke reforme i završe pregovore o statusnim pitanjima i ostalim pregovorima vezanim za Kosovo.

“Tada je Vučić bio jak, danas je Vučić pola onog Vučića iz 2014. godine. Dolazimo u situaciju kada je narod jako nezadovoljan, a Vučić sve slabiji”, kaže Stupar.

Dodao je da je “ozbiljan svet koji to posmatra sa strane zabrinut kako će proći Vučić, a kako narod”.

Istakao je da je ovde razorena država.

“Nije napravljena od 1918. godine, sve je provizorijum. Nikad nismo bili u prilici da napravimo ozbiljnu državu. Vladar je vladar, za njega ne važi zakon, on je zakon, njegovi saradnici su podanici, a građani su raja, tu ne možemo da govorimo o džravi”, kaže on.

PROČITAJTE JOŠ: BOLEST: SNS BOTOVI NAPRAVILI PROFIL “PRAVDA ZA JUTKU” I NAPADAJU MARIJU LUKIĆ

Govoreći o opoziciji, kaže da imamo slabu opoziciju.

“Ali, imamo i vlast isto tako. Sve je kao babin zub, kilavo. Ne znaš koga je lakše srušiti, da li opoziciju, da li vlast, a sve deluje Bog zna kako opasno. Slika jedne primitivne, zaostale Srbije u kojoj i dalje nema demokratije”, kaže on.

Govoreći o najavi vojne obuke, kaže da je “i to rijaliti”.

“Država nema para za takvu vrstu vojske. Može da dođe 15.000 mladića tamo, ko će da ih obuče, ko će da ih hrani. Vojska je sirotinjska, da ne može biti sirotinjskija. Ovo j čist marketing jednog čoveka koji se zove ministrom odbrane i Vučića”, kaže on.

PROČITAJTE JOŠ: “KO PREŽIVI PRIČAĆE, KO PRIČA – NEĆE PREŽIVETI”

(izvor: N1)

Comments

comments