Politika

Narodna stranka: Andrej Vučić i Vučević nameštaju posao kompaniji Galens u Novom Sadu

Izvor: N1

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković pozvao je danas tužilaštvo i policiju da “obrate pažnju” na projekat planskog uredjenja priobalja Novog Sada koje po njegovim rečima, gradonačelnik tog grada Miloš Vučević i brat predsednika Srbije Andrej Vučić, pokušavaju da “nameste” kompaniji “Galens”.

Novaković je u pisanoj izjavi naveo da je “ne samo u poslovnim krugovima Novog Sada, nego i u najširoj javnosti poznata koruptivna veza izmedju kompanije ‘Galens’ sa jedne i Andreja Vučića i Miloša Vučevića sa druge strane” i dodao da je toj firmi “obećano celo dunavsko priobalje”.

Foto: Marko Đoković


Kako je prenela Narodna stranka, Vučić je ocenio da ukoliko se obistine želje i namere Miloša Vučevića, Novi Sad može pretrpeti “ozbiljne posledice, a projekat planskog uredjenja priobalja i izlazak Novog Sada na Dunav nepovratnu štetu”.

“Gradonačelnik nas obaveštava da je obavio razgovor sa ambasadorkom Kine Čen Bo, o dobijanju ‘preferencijalnih kredita’ i ponudi ‘jedne kineske kompanije’ za gradnju mosta preko Dunava, kao i opstrukciji JVP ‘Vode Vojvodine’, koje koče te velike ideje. Na koji način i u kojoj meri sme i može da se zaduži Novi Sad ne rešava se ‘preferencijalnim kreditima’ u razgovoru sa ambasadorima, nego u Skupštini grada pred odbornicima i otvaranjem javne rasprave o uslovima pod kojima se Grad zadužuje”, naveo je Novaković.

Dodao je da se pitanje ko će graditi most u Novom Sadu odredjuje raspisivanjem medjunarodnih tendera na kojem pravo učešća moraju imati najbolje svetske firme za gradnju mostova, “a ne sistemom ‘strateškog partnera’, neposrednom pogodbom u razgovoru sa bilo kojim ambasadorom”.

“Treće, ako postoji opstrukcija u vezi sa definisanjem sadržaja priobalja, nju mogu da čine samo Slavko Vrndžić, direktor JVP ‘Vode Vojvodine’, Vladimir Galić, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine i Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Dakle, stranačke kolege Miloša Vučevića”, naveo je funkcioner Narodne stranke.

SNS: Borislav Novaković laže, on je marksista i kriminalac

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) odbacio je danas optužbe predsednika novosadskog odbora Narodne stranke Borislava Novakovića uz navode da on “laže” i da je “marksista i kriminalac”.

Novaković je prethodno u saopštenju za javnost optužio Andreja Vučića i Miloša Vučevića da “nameštaju” poslove izgradnje u priobalju Dunava u Novom Sadu firmi Galens.

“Tvrdnje propalog marksiste, a danas potpredsednika marginalne Narodne stranke Borislava Novakovića, da brat predsednika Srbije Andrej Vučić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević nameštaju posao uredjenja priobalja našeg grada kompaniji ‘Galens’, još jedna je u nizu beskrupuloznih neistina ovog dokazanog i nepopravljivog lažova i kriminalca”, naveo je SNS u saopštenju za javnost.

Foto: NENAD MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA


Ocenili su da je ta Novakovićeva izjava slična “Djilasovim, Jeremićevim i Aleksićevim tvrdnjama u slučaju ‘Jovanjica’, koje je juče demantovalo Tužilaštvo za organizovani kriminal”.
Dodali su da za vreme vlasti Demokratske stranke (DS) ništa nije uradjeno na uredjenju priobalja Dunava u Novom Sadu.

“Sada se radi na tome da se sa Vojskom Srbije postigne dogovor o objektima u blizini reke, da se nadje rešenje za Brodogradilište, da se oživi Ribarsko ostrvo kao potencijalno velika turistička atrakcija. Očigledno je da delu opozicije svaka inicijativa koja doprinosi razvoju grada smeta, jer niti će dobiti podršku gradjana, niti će imati priliku da reketiraju investitore, što im je bila omiljena delatnost na kojoj su se jedino dokazali”, ocenjuje se u saopštenju.

Povodom Novakovićevog pominjanja zaduživanja Grada za realizaciju uredjenja priobalja Dunava, SNS je naveo da se Novi Sad u septembru 2010. godine, u vreme vlasti DS-a u kojem je tada bio i Novaković, “bez ikakvih predloženih projekata i bez ikakve potrebe, zadužio 65 miliona evra”.

Dodali su da će se projekat uredjenje priobalja Dunava naći pred odbornicima Skupštine grada i pozvali Novakovića i njegove “saborce” da prestanu da bojkotuju rad gradskog parlamenta, jer na taj način “omalovažavaju gradjane koji su ih birali i pokazuju potpunu nezainteresovanost za razvoj grada”.

 

Izvor: Beta

Comments

comments