Politika

Narodna stranka: “Sud stao na stranu Andreja Vučića u sporu protiv Aleksića”

Pravni savet Narodne stranke saopštio je danas da se u sporu koji je Andrej Vučić pokrenuo protiv potpredsednika te stranke Miroslava Aleksića sud otvoreno stao na stranu brata predsednika Srbije, jer “potpuno protivzakonito i pod pretnjom kaznom Narodnu stranku tera da glumi kurirsku službu i pomaže tužiocu”.

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, rekao je na konferenciji za novinare da je Andrej Vučić podneo dve tužbe protiv Aleksića zbog navoda da je predsednikov brat povezan sa aferom „Jovanjica“.

„Sudija Trećeg osnovnog suda Žak Pavlović naredio je Narodnoj stranci pod pretnjom kaznom da Aleksiću dostavi tužbu. Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović odgovorio je sudiji da stranka nema nameru da pomaže Andreju Vučiću i izvršava naređenja suprotna Zakonu o parničnom postupku. Aleksić nije zaposlen u Narodnoj stranci niti je njen pravni zastupnik i sud bi trebalo da mu dokumente šalje na njegovu adresu u Trsteniku ili u Skupštinu Srbije“, rekao je Gajić.

Gajić je dodao da je sudija Pavlović potom Narodnoj stranci ponovo poslao isti nalog u kojem je naveo da je Aleksić „tužen kao potpredsednik stranke, a ne kao fizičko lice, što je posebno problematično, jer sudija misli da je Aleksiću kada je postao potpredsednik stranke prestalo svojstvo fizičkog lica“.

„U drugom postupku koji je Andrej Vučić pokrenuo protiv Aleksića nije bilo ovakvih problema i Aleksiću je uredno dostavljena tužba“, rekao je Gajić, i podsetio da je pripremno ročište po toj tužbi zakazano za sutra u 12 sati.

Gajić je ocenio da je sudija Pavlović „sve preduzeo samoinicijativno da bi napredovao i da ga niko nije terao da se ponaša bahato i nezakonito“.

„Biće zanimljivo pratiti kojom brzinom će sudija napredovati, jer su napredovale sudije koje su sudile u predmetima u kojima je učestvovala Narodna stranka“, rekao je Gajić.

Comments

comments