Politika

NDM BGD zahteva razrešenje Šarčevića zbog neodgovornosti i licemerja

Inicijativa Ne davimo Beograd zahteva razrešenje Mladena Šarčevića sa funkcije ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zbog neodgovornog ponašanja i licemernog odnosa ministra tokom epidemije korona virusa.

“Poslednjim potezom Ministar Šarčević je pokazao da mu je isključivo stalo do sopstvenog privatnog interesa i profita, a ne do javnog interesa i bezbednosti učenika osnovnih i srednjih škola u Srbiji. Istovremeno dok nas ubeđuje da nema potrebe za suspenzijom nastave u osnovnim i srednjim školama zbog postojeće zdravstvene situacije u zemlji i epidemije korona virusa, ministar kao suvlasnik i jedan od osnivača OŠ “Ruđer Bošković” odobrava da se u ovoj školi nastava praktično suspenduje, odnosno da se izvodi on-line putem, i da učenici ostanu kod kuće”, navodi se u pisanom saopštenju.

NDM BGD dalje navodi da Šarčević, uhvaćen u evidentnom licemerju, nastavlja sa bahatim ponašanjem i pokušava da skrene pažnju javnosti da navodno ta situacija nije u suprotnosti sa preporukama Vlade RS – jer evidentno istih nije ni bilo.

“Na ovaj način se nasmejao u lice zabrinutim roditeljima i građanima Srbije kojima je u ovom trenutku najpotrebnije da znaju da postoji stručno osoblje u obrazovanju, dečijoj zaštiti i zdravstvu na čije preporuke i znanje se mogu osloniti. Ponašanje ministra je evidentno suprotno potrebama roditelja, jer se on brine pre svega o sopstvenom privatnom interesu i profitu, u trenutku kada bi trebalo misliti isključivo o javnom interesu građana Srbije. Nažalost, ponašanje nosilaca vlasti pokazuje da su građani Srbije ostavljeni u strahu i izloženi licemerju i lošim šalama kriminalne političke elite i predstavnika struke koji bi da joj se dodvore”, zaključuje NDM BGD.

Comments

comments