Društvo

Ne zna se dan “aerodromske” sednice u Nišu: SNS shvatio da nema dovoljno glasova?!

Iako je predsednik Skupštine grada Rade Rajković još za prošlu nedelju najavio sastanak šefova odborničkih grupa i sednicu na kojoj bi se odlučivalo o budućnosti niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” u “što kraćem roku”, ni sastanka, ni datuma sednice još nema. Iz opozicije kažu da vlast odlaže stvar, jer nema većinu, a Rajković ne odgovara na pozive novinara.

Jedna od najvećih misterija na političkoj sceni Niša, datum istorijske “aerodromske” sednice i dalje je u “magli”. Jednom odložena posle naprednjačkog brifinga u Beogradu, sednica o poklanjanju aerodroma i dalje je na čekanju. A pre 2 nedelje, predsednik niškog parlamenta Rade Rajković tvrdio je da “samo što nije”.

Najverovatnije u sredu (9. maj prim.aut.) će biti održan sastanak šefova odborničkih grupa, pa ćemo se dogovoriti da sednica bude u što kraćem roku – rekao je tada Rajković.

Šef parlamenta objasnio je tada da se čeka sednica Gradskog veća na kojoj treba da budu donete “neke bitne odluke vezane za Grad”. Ipak, od 3. maja održane su već 2 sednice Veća. Gde je “zapelo”, novinari nisu uspeli da saznaju jer Rajković nije odgovorio na pozive.

PROČITAJTE JOŠ: 15 MILIONA ZA “INFORMER”, “ALO” I “SRPSKI TELEGRAF”

O razlozima nezasedanja nije želeo da govori ni šef odborničke grupe vladajuće Srpske napredne stranke Zoran Perišić rekavši da “nema vremena” za novinarska pitanja.

“Odbornici da zasedaju, a ne da kose travu”

Odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović, reagujući na naprednjačke komunalne akcije, traži sednicu niškog parlamenta, navodeći da je ova vlast nesposobna da vodi grad, ali zato čiste bolje od komunalaca.

Uloga odbornika i političara je da grade mostove, a ne da čiste otpad ispod njih. Uloga odbornika i političara je da grade obdaništa, a ne da sade cveće, kose travu i farbaju ljuljaške u obdaništima. Oni koji su osvojili većinu u gradskom parlamentu moraju da grade nove bulevare, kojih nažalost nema, a ne da kose travu, jer su Nišu potrebne nove investicije, a ne višak komunalnih radnika – kaže Jovanović.

Konstatujući da je sednica sve neizvesnija, navodi da će Grad ući u prinudnu upravu ako se sednica ne održi do 11. juna.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Miodrag Stanković ide korak dalje i tvrdi da vlast nema podršku ni odbornika, a ni građana, da “progura” kroz parlament poklanjanje aerodroma.

PROČITAJTE JOŠ: OPET JE ISPAO GLUP: VULINE, SHVATI VEĆ JEDNOM DA NE POSTOJI “VRHOVNI KOMANDANT”

Trebalo je skupština da bude prošle nedelje, ni do dan-danas nema sastanka šefova odborničkih grupa. Ne znam zašto beže. Očigledno da nemaju većinu i očigledno da im treba vremena da ovu jednu nakaradnu odluku proguraju – rekao je Jovanović.

Podsetimo, gradska vlast odlučila je da pokloni aerodrom državi. Nezadovoljne tom odlukom, Nišlije su protestovale, a opozicija i građanska udruženja tražila su smenu gradskog rukovodstva. Ministarka saobraćaja došla je u Niš i rekla da referendum o predaji aerodroma nije potreban. Dodala je i da niška vazdušna luka nema nikakve veze sa koncesijom za beogradski aerodrom, ali je predsednik Vučić demantovao ministarku.

U debati Južnih vesti, učesnici su naveli da su “sva opravdanja za poklanjanje aerodroma laž”. Vrh niškog SNS zatim pozvan je na tajni sastanak u Beograd. Konačnu odluku o svemu trebalo je da donesu odbornici Skupštine grada u utorak 10. aprila, ali je sednica odložena zbog, kako su saopštili iz Parlamenta, “dezinformacija interesnih grupa”, a iz vrha niškog SNS-a najavili su Vučićev dolazak u Niš. Građani su na zboru, javnim glasanjem, odbili predaju aerodroma.

Ništa značajnije se nije promenilo ni nakon dolaska Vučića u Niš, osim što je on rekao da se neće ljutiti na odbornike svoje stranke koji glasaju po savesti.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): SVEDOČANSTVO O UŽASU IZ “KAJZENA”: PRETNJE, MOBING I ROBOVSKI POLOŽAJ RADNIKA

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments