Društvo

Nebojši Aleksiću zabranili da vidi gradonačelnika

 Udruženi sindikati Srbije “Sloga” upozoravaju javnost na sve veće i otvorenije kršenje sindikalnih i drugih prava zaposlenih u JKP GSP Beograd. Predsedniku sindikata “Sloga” GSP Beograd, Nebojši Aleksiću, juče je zabranjen ulaz u pogon Karaburma, u trenutku kada je u najavljenu posetu tom pogonu došao prvi čovek Beograda, gradonačelnik Siniša Mali.

Njemu je ulaz zabranjen od strane unutrašnje kontrole po nalogu generalnog direktora Željka Milkovića, u strahu da Aleksić kao sindikalac i zaposleni ne bi gradonačelnika obavestio o problemima unutar tog javnog preduzeća, ili postavio neka nezgodna pitanja koja se odnose na nenamensko trošenje novca građana Beograda, nedostatak htz opreme, delova, alata…

Zbog zabrane ulaska u svoje preduzeće Aleksić se obratio policiji, čija je patrola izašla, obavila razgovor i napravila zapisnik, međutim ne i uvela u pogon.

Smatramo da je glavni razlog nezakonitog postupanja prema Aleksiću nedavno održani javni razgovor sa bivšim gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom na Zelenom vencu, gde je Aleksić kao sindikalac napravio poređenje nekadašnjeg i sadašnjeg stanja u JKP GSP, upozorio na sadašnje male plate, nedostatak opreme i sredstava za svakodnevni rad, kao i konstantan odlazak vozača iz tog preduzeća zbog malih plata.

Inače, Aleksić je u sredu dobio i novi Ankes ugovora o radu, kojim je od strane direktora po hitnom postupku degradiran i premešten na niže radno mesto, koje između ostalog podrazumeva otključavanje otpravničkih kućica i čišćenje taoleta koje koriste vozači na okretnicama.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” će upotrebiti sva zakonom dozvoljena sredstva kako bi zaštitili svog sindikalnog predstavnika od bahatosti partijskih i stranačkih direktora.

Informativna služba

(Izvor: Sloga.org.rs)

Comments

comments