Politika

“Nećemo ići u bilo kakve koalicije”

Aleksandar Šapić, koji je pre nekoliko dana izabran za predsednika Srpskog patriotskog saveza, izjavio je da će ta stranka biti nacionalna i da će brinuti pre svega o interesima srpskog naroda.

“Moja stranka neće biti proamerička, ni proruska, ni profrancuska… ona će biti prosrpska”, rekao je Šapić za Danas, ne želeći da iznosi programska načela stranke do septembra.

On je kazao da neće menjati pristup politici, osim što će sa lokalnog “skočiti” na nacionalni nivo i biti spreman da samostalno učestvuje i u predstojećim republičkim izborima.

PROČITAJTE JOŠ: “ALEKSANDAR MARTINOVIĆ BI VAM LIČNO IZVADIO SVAKI ORGAN, SAMO DA MOŽE”!

Šapić nije želeo da se izjašnjava o savezima koje opozicija pravi, već je istakao da će ostati samostalan i da će davati svoje mišljenje o svim važnim nacionalnim temama bez kritike i prozivke ostalih političara.

“Još od 2013. godine kada sam napravio sopstvenu lokalnu organizaciju krenuo sam nekim svojim putem, a gde će se taj put završiti pokazaće vreme”, naveo je Šapić.

Večernje novosti pišu da je Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića nastao promenom imena već postojeće partije Pokreta ujedinjenih lokalnih samouprava (PULS), koja je osnovana u Kraljevu 2010. godine.

PROČITAJTE JOŠ: PUKAO SNS-OV JAVNI SERVIS: DNEVNIK RTV-A PROŠLE NEDELJE NIJE GLEDAO NITI JEDAN GLEDALAC!

Tim potezom, piše list, Šapić je izbegao komplikovanu proceduru za formiranje partije, koja može da potraje i predstavlja trošak za prikupljanje 10.000 potpisa i njihovu overu, što košta oko pola miliona dinara.

“PULS je prvo prmenio ime i statut, a onda sam izabran za predsednika SPAS-a. Na povaj način smo uštedeli vreme za formiranje partije. Na naredne parlamentarne izbore ići ćemo samostalno i nećemo ulaziti ni u kakve koalicije”, rekao je Šapić za Večernje novosti.

Šapić je predsednik opštine Novi Beograd, a na izborima za odbornike Skupštine Beograda održane u matru 2018. godine njegova lista osvojila je 9,1 odsto glasova izašlih birača i u beogradskom parlamentu ima 11 odborničkih mandata.

PROČITAJTE JOŠ: KOLIKO KOŠTA NEEFIKASNO SUDSTVO: ZA 2 GODINE IZ NAŠEG DŽEPA PLAĆENO 60 MILIONA EVRA!

(izvor: N1)

Comments

comments