Politika

Neka me ne zovu ni SNS ni opozicija

Ne mogu da budem nezadovoljan. Ali činjenicom da, sa ovim procentom i sa ostalim rezultatima koji pokazuju da će jedna stranka imati većinu da formira beogradsku vlast i da rukovodi Beogradom, neću biti u prilici da uradim ono što sam želeo, ne mogu da budem zadovoljan, kaže Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd.

Njgova lista „Aleksandar Šapić – gradonačelnik“ sa osvojenih nešto više od devet odsto glasova je trećeplasirana na izborima u Beogradu.

* Da li Vam je neko od predstavnika ostalih lista čestitao na plasmanu i da li ste Vi nekome uputili čestitku?

– Ako ste primetili, još u toku izborne noći čestitao sam svim strankama koje su ušle u gradsku skupštinu, kao i onima koje nisu. Čestitao sam svim učesnicima izbora.

* Za šta će se odbornici sa Vaše liste zalagati u Skupštini grada?
– Naši odbornici će se zalagati za sve one stvari koje smo predložli u našem konceptu razvoja Beograda. Koliko ćemo u tome uspeti kao opozicija ne znamo, ali od našeg načina razvoja Beograda nećemo odustati i za njega ćemo se zalagati.

* Izjavili ste da nikakva koalicija sa SNS ne dolazi u obzir, ali da ćete razgovarati sa svima, ako i „druga strana“ bude spremna na razgovore. Očekujete li da će Vas pozvati na razgovore predstavnici lista koje su prešle cenzus?

– Ne razumem iz kog razloga bismo sada razgovarali. SNS već ima samostalnu većinu, ja nisam spreman da budem deo te koalicije i zbog toga nema razloga da me zovu. Sa ostalim strankama koje su prešle cenzus nemamo šta da razgovaramo, kad u ovakvoj situaciji ne možemo da se „saberemo“. Najlogičnije je da počnemo da razgovaramo u Skupštini grada, kada ona počne sa radom, odnosno kada se formira gradska vlast.

* Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić je po objavljivanju rezultata poručio da poziva „svu građansku, demokratsku, proevropsku opoziciju na ujedinjenje“. Da li bi se Vaša grupa građana odazvala takvom pozivu?

– Ponovo se termin opozicija koristi kao da je to neka vrsta formalne organizacije. To što mi nećemo biti sastavni deo aktuelne vlasti ne znači da međusobno imamo jednake programe za razvoj Beograda. Svako od nas ima svoj način borbe, komunikacije i delovanja na političkoj sceni. Mi ćemo, kao i do sada, nastaviti da delujemo apsolutno samostalno, jer da smo hteli da se udružujemo sa nekim mi bismo to uradili pre izbora. Naš način delovanja i u budućnosti ostaje samostalan, otvoren za razgovore sa svima jer razgovor je osnovno sredstvo u ovom poslu. Bez ikakvog iskazivanja međusobne mržnje i negativnosti – zaključio je Šapić.

Bez komentara o demokratama

Kako gledate na činjenicu da DS, stranka čji ste nekad bili deo, nije prešla cenzus?

– Ne bih komentarisao rezultate ostalih stranaka.

(izvor: danas.rs)

Comments

comments