DruštvoIzbor Urednika

Bolesno vreme, na nama je da ozdravimo!

„Samo zore, koje iz očaja svanu pokažu grob pretka i put naraštaju“
– Jovan Dučić, himna pobednika.

Golo postojanje! Drugačije ne mogu i ne umem da nazovem ovaj nemoral, ruglo i vređanje inteligencije ovo malo „generacije“ drugačijih mladih ljudi.
Generacije NEUKALUPLjENIH drugačijih mladih ljudi.

Možda slabih, možda nejakih ali SLOBODNIH! Jer se ne salamaju kako vetar duva, ne kupuju se sendvičima i bednim radnim mestima, za još bednije plate! Jer mora da si „njihov“ 101% da bi te igde bilo. Ovoj zemlji je potrebna nova mlada snaga, novi ljudi! Dosta je bilo istih samo pod drugim imenom. Dosta je bilo onih koji za koje misliš da su otišli zauvek sa političke scene. Al CRVC! Eto ih opet kao ptica feniks. Ovoj zemlji i ovoj drgačijoj generaciji je potreban SVETIONIK i VIZIJA!

„Uvek je bilo onih koji dižu prašinu ali traži se vrač da pokrene oluju!“
– Dragan Maksmović, Crni bombarder

Vreme bolesno da bolesnije ne može biti! I ako ne uzmemo stvar u svoje ruke a svakim danom budemo sve ravnodušniji prema ovom GOLOM POSTOJANjU teško da ćemo ozdraviti… Naprotiv biće još gore!

„Ne boj se neprijatelja, on te može samo ubiti. Ne boj se ni prijatelja, on te može samo izdati. Boj se ravnodušnih, jer oni mogu da omoguće da izdajnici i ubice mirno žive oko nas.“
– Edvard Jašinski

Šetam uglavnom uveče, sivom ulicom života kojom korača i ono malo moje DRUGAČIJE GENERACIJE MLADIH LjUDI. Posmatram ljude i njihove Lažne osmehe,
Jeftine poglede,
Isključene mozgove
Usađene stavove
Površno razmišljanje.
Sveopšta lobotomija i jednoumlje!

Ali neka, IMA NAS! Čuvamo u sebi poslednju trunku svtlosti da ovom bolesnom vremenu ispljunemo istinu! Možda slbi, možda nejaki ali SLOBODNI!

DRUGAČIJA GENERACIJA MLADIH LjUDI.
Dok se polako vraćam iz šetnje i glavi mi odzvanjaju stihovi Dučićeve himne pobednika:

„Samo buktinjama zbori se kroz tmine;
U zrcalu mača budućnost se slika;
Preko palih idu puti veličine;
Slava, to je strašno sunce mučenika“

Tekst poslao naš čitalac Petar Bošković

Comments

comments