Politika

“Nema nijedne stvari koju Vučić radi a koja nije protiv Ustava”!

Profesorka Beogradskog Univerziteta u penziji Srbijanka Turajlić kaže da predsednik Aleksandar Vučić nešto pregovara četiri godine, a da niko nema informaciju šta. Smatra da će referendum služiti da se „namakne“ većina za ono što on bude želeo da uradi.

„Nema ni jedne jedine stvari koju Aleksandar Vučić radi koja nije protivna Ustavu Republike Srbije“, konstatuje.

PROČITAJTE JOŠ: NIČIĆ NE STAJE: ISPROZIVAO LJUDE I OBJAVIO SPISAK ONIH KOJI NEĆE DA ROBUJU U ZAJEČARU!

Govoreći o ideji referenduma za pitanje Kosova, profesorka kaže da sadašnji predsednik, i bivši premijer, već četiri godine nešto pregovara, a da nemamo informaciju šta. „Mi smo potpuno neinformisana gomila ljudi, i onda će on da dođe i smisliće neko pitanje i bez ikakve informacije će tražiti da se mi oko nečega opredeljujemo, da bi imao pokriće za odluku koju donese“.

Dodaje da ne veruje u regularnost bilo koje vrste glasanja u ovoj zemlji. „Referendum će služiti samo tome da se namakne većina za ono što on bude želeo da uradi, a da pri tom ima pokriće da on to nije uradio“. Prisećajući se referenduma o Ustavu, kaže da više ne veruje u to.

PROČITAJTE JOŠ: BOLESNO: GAZDA NAPREDNJAKA JOŠ JEDNOM UVREDIO SRBE, NAZVAO IH KUKAVICAMA!

Turajlić se osvrnula i na to što se u javnosti spominje da Vučić krši Ustav po pitanju Kosova i kaže da je fascinira što je fokus na tome. „Vučić krši Ustav ujutro kad ustane i kad izgovori prvu rečenicu o bilo čemu što nije u domenu njegovog rada, dok uveče ne legne… I kad mi povećava penzije i kad otvara fabrike i kad vodi pregovore – to je samo jedan od kršenja Ustava. Nema ni jedne jedine stvari koju Aleksandar Vučić radi koja nije protivna Ustavu Republike Srbije. Zato što po Ustavu Srbije predsednik ne vodi politiku, nego je vodi Vlada“.

Kaže da nema skandaloznije izjave od premijerkine koja saopštava da Vlada nema stav o Kosovu. Premijerka saopštava da ne radi svoj posao i „mrtva hladna“ primi platu tog meseca, i zove nas da podržimo predsednika da krši Ustav nad kojim su se oboje zakleli. „Predsednik države, zajedno sa Vladom, krši Ustav zemlje kojom rukovodi“.

Turajlić ističe da se niko, sem Pokreta slobodnih građana petkom, ne buni protiv toga, dodajući da smatra da bi to rešilo sve probleme.

„Kosovsko pitanje mora da se reši na način na koji je manje-više trenutno rešeno… Nećemo ga mi rešiti, rešiće se negde u svetu. Pogledajte istoriju Srbije – nikad nijednu granicu nije sama povukla, sve su granice povučene negde van Srbije, biće i ova“, kaže Turajlić.

PROČITAJTE JOŠ: ZA VUČIĆEV I VULINOV OBAVEZNI VOJNI ROK TREBA OKO POLA MILIJARDE EVRA!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments