Društvo

Nastavlja se progon radnika u Srbiji: Dobili otkaz zbog članstva u sindikatu!

Sindikat industrijskih radnika „Sloga“ (SIRS) osudio je danas postupak v.d. direktora rudnika Resavica Marka Vukovića zbog otkaza dvojici aktivista „Sindikata rudara“ u tom javnom preduzeću.

PROČITAJTE JOŠ: ZA VUČIĆEV I VULINOV OBAVEZNI VOJNI ROK TREBA IZDVOJITI POLA MILIJARDE EVRA!

Ocenjujući da je otkaz njihovoj dvojici kolega uručen „na potpuno nezakonit način“, Sindikat u saopštenju poziva nadležne organe, inspekciju rada, „a posebno ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića“ da odmah reaguju i vrate na posao Dragana Radojkovića i Svetislava Stojkovića „koji su dobili nezakonite otkaze zbog sindikalnog rada“.

Sindikat ocenjuje kako je „suludo i iracionalno“ u mesecu kada su rudari Resavice proslavljali svoj dan i kada su im državni funkcioneri i ministar obećavali bolje uslovi rada i veće zarade, da im „v.d. direktora javnog preduzeća, dakle, ‘državnog dobra’, nezakonito uruči otkaze zbog sindikalnog rada“.

PROČITAJTE JOŠ: BOLESNO: GAZDA NAPREDNJAKA OPET VREĐAO SRBE I NAZIVAO IH KUKAVICAMA!

U saopštenju SIRS ističe kako je u obrazloženju otkaza navedeno da je „sindikat obaveštavao radnike o štetnim kompenzacijama, kupovini skupih automobila i nabavci nepotrebnih mašina“.

„Žalosno je i krajnje otužno da predstavnici vlasti dopuštaju ovakve ispade svojih bahatih predstavnika, jer svaki put kada se desi ovakav slučaj ostaje gorak ukus – čemu da se nadaju radnici u privatnim predzećima i stranim kompanijama koje posluju u Srbiji kada se ovako ponašaju oni koji u ime države i za račun opšteg dobra obavljaju javne funkcije“, naglašava u saopštenju Sindikat industrijskih radnika “Sloga”.

PROČITAJTE JOŠ: NIČIĆ NE STAJE: OBJAVIO SPISAK I ISPROZIVAO LJUDE KOJI NEĆE DA ROBUJU U ZAJEČARU!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments