Politika

“Nesposobna gradska vlast je već u februaru upala u finansijske probleme”

Odbornička grupa “Savez za Srbiju” saopštila je danas da je “nesposobna gradska vlast” u Beogradu već u februaru primila 222,8 miliona dinara iz budžetske rezerve Srbije, zbog, kako se navodi u rešenju Vlade, “izvršavanja obaveza koje nije bilo moguće predvideti u vreme donošenja gradskog budžeta, a koje im ugrožavaju tekuću likvidnost”.

PROČITAJTE JOŠ: I SVEŠTENICI SPC SE OKRENULI PROTIV VUČIĆA: “ŽIVIMO U DIKTATURI, TO MORA DA SE MENJA”!

“Javno pitamo koje su to obaveze u februaru koje nije bilo moguće predvideti pre manje od dva meseca, kada je gradski budžet usvojen”, navodi se u saopštenju Saveza, koje je potpisao zamenik šefa odborničke grupe i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

Jovanović je upitao i kako je moguće da je već u februaru ugrožena tekuća likvidnost grada, kada je usvojen, prema tadašnjim navodima dvojca Zoran Radojičić Goran Vesić, “rekordni i izbalansirani” budžet.

PROČITAJTE JOŠ: “STEFANOVIĆ BEZOČNO LAŽE, NIKO NIJE PRINUĐEN DA DOĐE NA PROTESTE”

“Pokazalo se veoma brzo da su kritike odborničke grupe ‘Savez za Srbiju’ prilikom usvajanja budžeta bile na mestu, to jest da je budžet za 2019. godinu promašen, kao i da sadrži neke potpuno neverovatne i nelogične stavke kojima se novac Beogradjana razbacuje”, naveo je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: BABIĆEV VOZAČ OPTUŽEN ZA LAKŠE DELO I NEĆE BITI ISTRAGE?!

(izvor: BETA)

Comments

comments