Društvo

Policajci započinju proteste ISPRED SVIH POLICIJSKIH UPRAVA u zemlji!

“VRH MUP-a sprovodi odmazdu nad poštenim policajcima, koji su ogromna većina i koji su sprečeni da sprovode zakon”

Rukovodstvo reprezentativnog Policijskog sindikata Srbije donelo je odluku da organizuje proteste i pozove svoje članove na ulice, pošto se, kako navode, nastavljaju pritisci i progon njihovih članova.

PROČITAJTE JOŠ: BABIĆEV VOZAČ OPTUŽEN ZA LAKŠE DELO I NEĆE BITI ISTRAGE?!

Iz tog sindikata navode da će se protesti organizovati ispred svake Policijske uprave u Srbiji.

„Zbog učestalih napada na naše članove od strane starešina i vrha MUP Srbije, koji koristeći svoj položaj naređuju policajcima da se isčlane iz PSS inače će imati problema, primorani smo na ovaj korak. Kada pitamo te starešine zašto vrše toliki pritisak na naše članove, pravdaju se da su to naređenja od državne sekretarke Dijane Hrkalović„, naveo je u pisanoj izjavi predsednik sindikata Veljko Mijailović.

PROČITAJTE JOŠ: “STEFANOVIĆ BEZOČNO LAŽE, NIKO NIJE PRIMORAN DA IDE NA PROTEST”

Kako je dodao, njihovi članovi se prebacuju na niža radna mesta, a nova sistematizacija je obračun sa članovima sindikata, koja je praktično „odmazda nad svim poštenim policajcima, kojih je u stvari ogromna većina i koji su sprečeni da sprovode zakon“.

Naveo je i da od 2015. nisu imali nijedan sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, što bi za njih kao reprezentativni i najveći sindikat u MUP Srbije trebalo da bude norma, kako bi rešavali probleme zaposlenih.

„Zato nemamo drugog izbora u ime naših 15.000 članova, već da ih pozovemo i izađemo na ulice da se izborimo za naša prava. Protestovaćemo prvo ispred policijskih uprava gde je najveći mobing i svuda gde smatramo da je neophodno zaštititi policajce i bezbednost građana“, kazao je Mijailović.

On je dodao da će protiv onih načelnika koji su najviše pretili i pritiskali članove sindikata, podneti krivične prijave Specijalnom tužilaštvu.

PROČITAJTE JOŠ: I SVEŠTENICI SPC SE OKRENULI PROTIV VUČIĆA: “ŽIVIMO U DIKTATURI, TO MORA DA SE MENJA”

(izvor: autonomija.info)

Comments

comments