Politika

Neverovatna glupost Srpske liste: “Podržimo Labana i njegove VISOKOMORALNE kvalitete”!

Želim da kažem da mi kao parlamentarna grupa, odnosno kao srpski i politički predstavnici ovde u Skupštini želimo da predložimo danas i da podržimo kandidata koji ima veliko pravno iskustvo, sa profesionalnom reputacijom u oblasti javnog i ustavnog prava i kandidata naravno koji ima visoko moralne kvalitete i integritet – ovim rečima je poslanik Srpske liste Slavko Simić u kosovskoj skupštini redložio je Radomira Labana za člana Ustavnog suda Kosova iako se radi o osobi koju Srbija tražio zbog izdržavanja zatvorske kazne.

PROČITAJTE JOŠ: GRADOVI I OPŠTINE MORAJU UNAPRED DA KUPUJU KARTE ZA FILM LAZARA RISTOVSKOG?!

Labana inače traže srpski pravosudni organi za izdržavanje šestogodišnje kazne, jer je jedan od ukupno 21 osuđenog u slučaju carinske mafije koji se vodio pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal u Beogradu. Presuda je iz 2012. godine.

 

– Dakle, to je kandidat koji je gotovo imao najveći broj glasova na raspisanom konkursu, to je gospodin Radomir Laban. Dakle, pozivam veće zajednice, odnosno poslanike iz redova manjinske zajednice da podrže predlog i naravno pozivam sve ostale poslanike da danas u punom skupštinskom sazivu podrže predlog da gospodin Radomir Laban bude novi sudija Ustavnog suda. Hvala puno!” – rekao je Slavko Simić (na slici iznad, levo), a prenosi portal “Kossev”.

PROČITAJTE JOŠ: PREVARANT: SNS-OV NARODNI POSLANIK UZEO 600 HILJADA ZA PUTNE TROŠKOVE, A ŽIVI U BEOGRADU!

Predlog i za ad-hok komisiju

Simić je u istom govoru potvrdio da je Laban predložen u okviru ad-hoc komisije, a da je on bio njen član. Takođe, naglasio je da je Komisija “bila u prilici da objektivno oceni kompetencije svakog od kandidata koji se prijavio na ovom konkursu”.

Za sada nema neposredne potvrde, međutim, da su članovi ove ad hoc komisije prethodno i dobili Labanovu biografiju, odnosno, pretpostavlja se na osnovu ovakve Simićeve izjave da je u biografiji koju je Laban priložio izostavljen podatak o tome da se radi o osuđivanom i odbeglom licu.

Tači neće imenovati Labana

Posle serije napisa, uključili su se i kosovski političari. Poslanica Samoopredeljenja Aljbuljena Hadžiu (Albulena Haxhiu) bila je prva koja je za javnost rekla da je kao član komisije, koja je birala buduće članove Ustavnog suda, prekasno obaveštena o njegovoj biografiji. Danas se oglasio i Hašim Tači. Iz njegovog kabineta potvrđuju da predsednik Kosova neće imenovati Labana dok “nadležni bezbednosni i pravosudni organi ne sprovedu potpunu proveru”, javila je RSE.

Srpska lista i dalje se ne oglašava.

PROČITAJTE JOŠ: BRAVO KRALJEVČANI: PROTEST NADMAŠIO OČEKIVANJA, NOVO OKUPLJANJE U SREDU!

(izvor: blic.rs)

Comments

comments