DruštvoPolitika

NEVEROVATNO: 14 miliona za 14 metara asfalta!

Barajevo, opština na južnom obodu Beograda, do sada nije često dolazila u fokus javnog mnjenja. Ušuškana podno Kosmaja, ova, možemo slobodno da kažemo i varošica, kao i većina opština u Srbiji je pod kontrolom SNS-a. Nedavno je ovde otkriven jedan od većih skandala kada su u pitanju putevi i putna infrastruktura u Srbiji! A takvih skandala, složićete se, nema malo.

U Barajevu postoji relativno nova crkva Svetog Save, a pored te crkve nalazi se most, dužine koja nije velika. Ovaj most možete videti na fotografijama ispod, a njegovo asfaltiranje tokom leta (dakle, SAMO asfaltiranje) plaćeno je 14 miliona dinara!!!

Da stavimo na stranu što je most kao most promašena investicija jer se nalazi u delu Barajeva gde nema nikakve frekvencije ljudi, zapitam se da li je moguće da je neko uspeo da smisli da asfaltiranje preko mosta koji je greškom čak izdignut plati preko 14 miliona dinara? Da li je moguće da je metar kvadratni asfaltiranja plaćen preko 100 000,00 dinara? Nije zlatan, na slikama možete videti običan mostić preko rečice na periferiji grada.

Izgleda da se vraća stara floskula, dobrodošli u Srbiju, zemlju gde je sve moguće, gde je moguće da imamo sada Predsednika, juče Premijera, sutra možda i Patrijarha, sve u jedan. Gde jedan čovek može sve, a mi ostali da tapšemo, plaćamo mostove, fontane i ostalo. Vučić već ozbiljno podseća na Saparmurata Nijazova, ako neko ne zna ko je on, slobodno neka pretraži na internetu. Ali opet razlika je u tome što je Saparmurat Nijazov pravio statue od zlata, a mi plaćamo korupciju i kriminal vlasti, a “zlato” završava u džepovima ubica i kriminalaca iz SNS kartela.

Comments

comments