Politika

NIJE IM DOSTA: SNS opet blokira Skupštinu, podneto 300 BESMISLENIH amandmana!

Zatvranja Skupštine u vreme kampanje za lokalne izbore početkom marta i krađa na istim tim izborima nije bila dovoljna SNS-u! Po povratku u skupštinske klupe, vladajući kartel nastavio je da uništava Skupštinu Srbije. Besmislenim amandmanima nastoji da spreči bilo koga iz opozicije da započne raspravu o zakonima koji su na dnevnom redu.

– Danas prisustvujemo reprizi farse koju smo imali prilikom donošenja budžeta za 2018. kada su poslanici vladajuće koalicije uzurpirali sve vreme namenjeno za raspravu tako što su podneli preko 300 potpuno besmislenih amandmana. Sve to su uradili samo da bi ućutkali opoziciju da ne bi mogla da kaže ništa kritičko, rekla je Stamenković.

Svih 300 amandmana koje je podnela vladajuća većina odnosi se na zakon o strancima i to na prvih 10 članova.

– Izgleda da sve što je Srbiji potrebno jeste da mi donesemo zakon o strancima. Ali, evo šta stoji u amandmanima vladajuće većine: Zakonom o stranicima, izborićemo se sa kriminalom, osnažićemo sistem odbrane, poboljšaćemo funkcionisanje pravosudnog sistema, zaštitićemo ranjive društvene grupe, razvićemo infrastrukturu, okončaćemo siromaštvo, unapredićemo rodnu ravnopravnost, poboljšaćemo rad školstva i zdravstvenog sistema. Ovi amandmani ne doprinose poboljšanju predloženih rešenja u predlogu zakona o strancima. Podneti su kao opstrukcija rada Parlamenta iz dva razloga – da se ućutka opozicija i da vladajuća koalicija kupi sebi vreme za veličanje sopstvene izvršne vlasti, objašnjava Branka Stamenković.

To je tragedija jer posao poslanika je da kontroliše rad izvršne vlasti, a mi ćemo danas prisustvovati “bravo” amandmanima. Sramota me je u šta su poslanici pretvorili rad Narodne skupštine.

Dosta je bilo neće učestvovati u ovoj farsi i ono malo vremena koje nam pripada, potrošićemo na raspravu o vrlo problematičnim zakonima – rekla je članica ove poslaničke grupe Branka Stamenković.

(izvor: dostajebilo.rs)

Comments

comments