Društvo

(VIDEO) DOKLE IDE SNS BAHATOST: Kada tučeš svoje radnike i pretiš policajcu…

Dvojica radnika Javnog Komunalnog preduzeća u Požegi, tvrde da ih je načelnik opštinske uprave Velimir Maksić, krajem februara, napao kada su pokušali da mu naplate dugovanja za fizičke radove za koje ih je on angažovao na “crno“.

Maksić navodi da je on radnike prijavio policiji, a dežurnog policajca koji radi na tom slučaju Unutrašnjoj kontroli MUP-a.

S druge strane radnici Javnog Komunalnog preduzeća u Požegi tvrde da ih je načelnik opštinske uprave Velimir Maksić, kom su mesecima pomagali u fizičkim radovima oko privatne kuće, napao čim su mu zazvonili na vrata i spomenuli dugovanja.

“On je izašao i mene počeo da psuje, da vređa i na nacionalnoj osnovi da sam Ciganin, poleteo za mnom udario mi šamar, kad sam se uhvatio za ogradu udario me je motkom. Posle smo kolega i ja otišli u stan”, kaže radnik Borisav Pavićević.

On je istakao i da je ubrzo po njih došla policija, jer ih je Maksić prijavio da prave nered u njegovom dvorištu.

Međutim, dok su bili u policijskoj stanici, Maksić ih, tvrde radnici, ponovo prijavljuje da mu upadaju u dvorište i to dežurnom policajcu Sekuliću koji baš tada razgovara sa njima!

“Ponovo kaže zašto niste ovu dvojicu priveli, još su u dvorištu. Policajac Sekulić kaže koga ćete da čujete Pavićevića ili Milinkovića”, kaže Pavićević.

“A mi dajemo izjavu tu, znači odmah su ga uhvatili u laži tu”, kaže radnik Milisav Milinković.

Načelnik uprave Maksić, inače po struci advokat, kaže da on nikoga nije napao. Predvodnika nedavnih opozicionih protesta u Požegi Đorđa Stevanovića optužuje da je potplatio radnike da lažu i tvrdi da su se radnici pokajali što su ikada rekli da ih je udario.

“Predstavnik nekakve navodne opozicije vlastima u Požegi, platio po tri hiljade toj dvojici, odveo ih na roštilj i piće, da bi izmislili, e oni kad su se otreznili, oni su se predomislili za te svoje laži, pa ih vi sad ponovo pozovite, pošto kažete da su vam se obratili, u šta sumnjam”, kaže Maksić.

Maksić je prethodno medijima izjavio i da dežurni policajac Sekulić ne zna svoj posao, jer nije otišao da radnike privede i sasluša, te ga je prijavio unutrašnjoj kontroli MUP-a.

Pogledajte i izjave dvojice radnika:

(Izvor: insajder.net, N1)

Comments

comments