DruštvoPolitika

Niko ne bi znao za donaciju da Đorđević nije napravio cirkus!

Nekadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da niko ne bi znao da je uplatio donaciju Domu u Sremčici da ministar Zoran Đorđević tu donaciju nije odbio.

Đilas je rekao da nikada nije želeo da govori, niti na bilo koji način promoviše bilo koju svoju humanitarnu aktivnost.

„Činjenica da sam istom ovom Domu u Sremčici 9. januara 2014, nekoliko meseci pred parlamentarne i gradske izbore, dao donaciju i da niko nikada za to nije saznao, najbolji je dokaz istinitosti mojih reči“, objasnio je Đilas.

Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoran Đorđević rekao je juče, odgovarajući na pitanja Insajdera, da je lično odbio donaciju Dragana Đilasa jer smatra da bi to bila zloupotreba dece zarad političkih poena i da ne bi bio problem da je Đilas anonimno uplatio novac.

Đilas je nameravao da Ustanovi za decu i mlade „Sremčica“, u kojoj borave deca sa smetnjama u razvoju u susret novogodišnjim praznicima donira 280.000 dinara koje je Đilas dobio nakon suđenja s medijima.

V.d. direktora ove ustanove Sandra Perić je u elektronskoj poruci koji je poslala Đilasovom timu navela da za novac koji Đilas želi da uplati Ustanovi gde borave mališani ometeni u razvoju nisu dobili odobrenje Ministarstva za rad i socijalna pitanja.

Mada je ova afera u centru pažnje prethodnih dana, ministar Đorđević je tokom decembra uspeo da napravi još jednu glupost koja će koštati poreske obveznike u Srbiji.

(izvor: insajder.net)

Comments

comments