Politika

NIŠ: Odluka o aerodromu sutra ujutru – sednica počinje u 8, protest ispred Skupštine grada u 9

Dugoočekivana sednica niškog parlamenta biće održana u petak 22. juna od 8 sati, saopštili su iz Skupštine grada. Na dnevnom redu se nalazi tačka o ustupanju Aerodroma “Konstantin Veliki” Republici, ali još je neizvesno da li će odbornici na sutrašnjoj sednici odlučivati o sudbini niške vazdušne luke, jer postoji mogućnost da se pre usvajanja dnevnog reda ona povuče.

Iako je bilo sumnje da li će odbornici zasedati i “pretila” je prinudna uprava jer se bližilo 90 dana od održavanje poslednje sednice, odlučeno je da odbornici zasedaju u poslednji čas i na taj način spreče krizu vlasti.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) ALEKSANDAR MARTINOVIĆ: SRAM VAS BILO, GOSPODINE VUČIĆU!

Odložena 24. sednica Skupštine grada Niša, prethodno zakazana za 10. april, biće održana u zakonskom roku. Svi odbornici su obavešteni o novom terminu, kao i dnevnom redu, koji je već bio predložen – stoji u saopštenju predsednika niškog parlementa Radeta Rajkovića (na slici ispod, iza Darka Bulatovića).

Ova sednica je, podsetimo, bila prvobitno zakazana za 10. april, ali je odložena zbog, kako je tada objašnjeno, “dezinformisanja građana”.

U sadašnjem pozivu za sednicu nema dnevnog reda, ali je rečeno da je on “već predložen”. Na sednici koja je trebalo da se održi u aprilu se na dnevnom redu nalazila tačka o poklanjanju niškog aerodroma Republici, a da li će se o njoj diskutovati i na sutrašnjem zasedanju, još je neizvesno.

PROČITAJTE JOŠ: SRETAO SAM ROBIJAŠE, ALI SNS-OVI PREDSEDNICI OPŠTINA IZGLEDAJU GORE OD NJIH!

Upravo je pitanje niškog aerodroma, koji je Gradsko veće rešilo da pokloni državi, podiglo prašinu u javnosti. Međutim, konačnu odluku o tome donose odbornici Skupštine.

Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” je već zakazala protest za sutra i pozvala Nišlije da se okupe ispred gradskog parlamenta.

Poziv na protest važi za sve građane Niša, navode iz Inicijative, bez nacionalističkih i partijskih obeležja, kao i obeležja udruženja.

Nacionalna obeležja kao što su zvanična zastava i grb Republike su uvek dobrodošli. Ovo je Niš, grad pristojnih ljudi – kažu iz Inicijative.

Pozivaju i na “odlučnu, nenasilnu i dostojanstvenu” borbu da aerodrom ostane u vlasništvu Niša.

Vredi napomenuti da je Incijativa prva najavila vreme protesta, pa je TEK ONDA STIGLA VEST o tome kada će se održati sednica Skupštine – slučajnost ili ne, procenite sami.

PROČITAJTE JOŠ: PAUNOVIĆ: POJAČAVA SE PRITISAK, HTELI SU DA NAM POŠALJU KRIMINALCE SA SEVERA KIM!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments