Društvo

MORBIDNO: Opština Kuršumlija dozvolila izlaganje pokojnika u stambenoj zgradi!

Opštinsko veće Kuršumlije dozvolilo je stanarima dve stambene zgrade u kuršumlijskom naselju Rasadnik da zajedničku prostoriju koriste za izlaganje pokojnika, pošto Kuršumlija nema kapelu, izjavila je agenciji Beta šefica odeljenja za privredu ove opštine Snežana Radović.

Ona je kazala da kapela na groblju u Kuršumliji (deo grada možete videti na slici ispod) nije završena, zbog nedostatka sredstava, pa je Opštinsko veće odlučilo da stanarima dozvoli da zajedničku prostoriju koristi za izlaganje pokojnika.

„Ova odluka važi isključivo za stanare dve stambene zgrade, dok kapela ne bude završena. U ostalom, to izlaganje pokojnika nije svaki dan, za nekoliko godina unazad, bilo je svega nekoliko pokojnika. Nema razloga za ovoliku medijsku pažnju“, rekla je Radovićeva.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) ALEKSANDAR MARTINOVIĆ: SRAM VAS BILO GOSPODINE VUČIĆU!

Istovremeno većina stanara zgrade u kojoj je odobreno da izalažu pokojnike, izglasala je da zajedničku prostoriju koriste u tu svrhu i za slavlja i juče je obaveštenje o tome postavila na oglasnoj tabli.

Stanarka te zgrade Milena Vukajlović (36), koja se jedina usprotivila, slučaj je prijavljivala više puta, a komunalnoj inspekcija je donela i rešenje o zabrani izlaganja pokojnika.

„Ispod moje terase postave krstaču, poklopac sanduka, pokojnika ispod moje spavaće sobe i on tu bude 24 sata. Za to vreme dolazi rodbina, prijatelji, poznanici na saučešće, a ja izadjem na terasu da popijem kafu, da zalijem cveće i sve to moram da preživljavam zajedno sa familijom pokojnika“, kažala je Vukajlovićeva.

Ona je rekla da je, zabranom komunalne inspekcije, od pre mesec dana, verovala da je slučaj okončan i da je „konačno obezbedila mir“.

Stanarka Milija Ristić (80) je rekla da su svi stanari saglasni sa ovom odlukom, jer u stanovima nema mogućnosti za izlaganje pokojnika i dolazak rodbine na sučešća.

PROČITAJTE JOŠ: SRETAO SAM ROBIJAŠE, ALI SNS-OVI PREDSEDNICI OPŠTINA IZGLEDAJU GORE OD NJIH!

Njena komšinica, Ranka Nešović (80) rekla je da Vukajlović nema potrebe da strahuje zbog pokojnika u njenoj blizini.

„Dok je pokojnik tu, Milena ne mora da izlazi na terasu, neka se zatvori unutra, ima veliki stan. Pokojnik neće da skače odozdo, uostalom nema tu svaki dan pokojnika“, kazala je Ranka Nešović.

Milena Vukajlovič je slučaj ponovo prijavila sanitarnoj i komunalnoj inspekciji, inspekciji za zaštitu životne sredine, a zatim je od Opštinskog veća i od policije u Kuršumliji zatražila da zaštite njen mir i bezbednost.

Inače, na čelu Opštinskog veća koje je donelo ovu odluku, nalazi se predsednik opštine Radoljub Vidić (na slici iznad), inače član Srpske napredne stranke.

PROČITAJTE JOŠ: PAUNOVIĆ: POJAČAVA SE PRITISAK, SNS JE HTEO DA NAM POŠALJE KRIMINALCE SA SEVERA KIM!

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments