Politika

Nišlije izlaze na ulice DANAS u 18, sutra u isto vreme protesti u Beogradu i Kragujevcu!

Građani nezadovoljni vlašću Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke na čijem je čelu, večeras od 18 sati, okupiće se na Trgu kralja Milana u Nišu gde će pokazati svoj revolt. Organizatori protesta iz Pokreta mladih “Niš bez straha” kažu da su “deo brenda” beogradskih demonstracija “1 od 5 miliona”, ali da imaju lokalne zahteve.

Nakon ličnog protesta profesora Saše Živića, narod će sutra još jednom imati priliku da pokaže bunt protiv aktuelnog režima. Organizatori protesta traže ostavku gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, ministarke Zorane Mihajlović, slobodu medija, adekvatno obeležavanje pružnih prelaza, ali i rasvetljavanje serije zapaljenih automobila. Zahtevaju i povratak Aerodroma “Konstantin Veliki” Nišu, a kasnije je dodata i stavka da se zabrani bavljenje politikom svima koji su u poslednjih trideset godina “usrećili Niš i Nišlije”.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ: “DA VIDIM KO ĆE DA ZUCNE PROTIV MENE POSLE KONTRAMITINGA”

Sve su to lokalni zahtevi, kaže organizator Miljan Marjanović, ali su same demonstracije organizovane kao deo beogradskih “1od 5 miliona”, protiv nasilja i vlasti.

U stalnom smo kontaktu sa mladima i građanima koji protestuju u Beogradu. Ovaj protest i svojim nazivom “1 od 5 miliona” jasno ukazuje da smo deo tog brenda, iako smo autentično pokrenuli protest u Nišu postavili i lokalne niške zahteve za protest u Nišu. Jer ovo je Niš! To je naš grad – kaže Marjanović.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): SVAKA ČAST ZA LJUDE IZ LOKALNOG FRONTA, PEŠKE DOLAZE IZ KRALJEVA NA PROTEST U BEOGRAD!

Inače, on nije odgovorio na novinarska pitanja o prognozama koliko bi nezadovoljnih građana moglo da se pojavi u centru Niša i da li još neke organizacije učestvuju u organizaciji demonstracija.

Podsetimo, protest je zakazan za 18 sati na Trgu kralja Milana (na slici iznad). Do sada su “niški bunt” javno podržali opozicioni blok Savez za Srbiju i Pokret Dosta je bilo, kao i Pokret slobodnih građana. Pridružili su se Sindikat “Sloga” i Koalicija za Niš.

Iako se u Beogradu protesti održavaju poslednjih mesec dana, u Nišu je donedavno sve mirovalo, a onda su zakazana čak 3 protesta. Od onog najavljenog za 5. januar na Paliluli organizatori su odustali, dok je lični protest lekara i člana Nove stanke Saše Živića već održan 5. januara.

Uz podršku nekoliko stotina građana Živić je zatražio smenu vlasti i pozvao građane da se pridruže demonstracijama zakazanim za 11. januar.

Podsećamo, juče su protestovali građani u Kuršumliji, dok se sutra od 18 časova protesti održavaju u Beogradu i Kragujevcu.

PROČITAJTE JOŠ: “NA VLASTI JE POLUSVET ŽELJAN OSVETE” 

(izvor: juznevesti.com, gerila.rs)

Comments

comments