Društvo

NOVA BRUKA PRAVOSUĐA: Rističević zloupotrebio podatke o bolesnom detetu – POSTUPAK OBUSTAVLJEN zbog zastarelosti!

Prekršajni sud u Beogradu je zbog zastarelosti obustavio postupak protiv poslanika Marjana Rističevića izabranog na izbornoj listi „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ koji je vođen zbog toga što je u novembru 2016. bez ovlašćena i pristanka vršio obradu podataka o ličnosti koji se odnose na zdravstveno stanje osiguranog deteta. Rističević koji je u to vreme bio i član Upravnog odbora RFZO na svom Tviter nalogu je optužio roditelje bolesne devojčice čiji je otac poslanik DS da su odbili da lečenje finansira RFZO kako bi DS mogao da pravi kampanju.

PROČITAJTE JOŠ: PROČITAJTE TEKST O UNIŠTAVANJU BEOGRADA ZBOG KOGA JE OBOREN PORTAL KOJI GA JE OBJAVIO

ako je Rističević do poverljivih podataka mogao da dođe zloupotrebom funkcije u RFZO, prekršajna prijava je zastarela. Kako se navodi u odluci suda, koju je na svom Tviter nalogu postavio nekadašnji poverenik Rodoljub Šabić, postupak je vođen jer je Rističević poverljive podatke „ dobio u svojstvu člana Upravnog odbora RFZO za zdravstveno osiguranje telefonskim putem pri čemu je iste dalje obrađivao na način što je dobijene podatke objavio na svom Tviter nalogu“.

„DS su čudo. Ćerki jednog od njih 2015. godine RFZO platio 460.000 evra operacije u inostranstvu. Ove godine su sami odbili RFZO da bi platili kampanju“, samo je jedan od tvitova koje je objavio Rističević.

PROČITAJTE JOŠ: ZBOG BUS PLUSA BEOGRAD U MINISU 150 MILIONA EVRA!

Potom je čak i upoređivao koliko je dece o trošku države otišlo na lečenje u inostranstvo u vreme SNS, a koliko u vreme vlasti demokrata.

Otac devojčice, poslanik DS Dejan Nikolić je, međutim, je za list Danas objasnio da je Rističević izneo poverljive podatke, laži i uvrede. On je objasnio da njegova devetnaestomesečna ćerka boluje od pet retkih bolesti i bila je neophodna hitna operacija u Francuskoj. Fond je odobrio operaciju u Italiji, bez profakture koliko će to koštati i kada će biti obavljena, iako su obavešteni da je operacija potrebna hitno. Nikolić je rekao i da su obavestili Fond da ne mora da odlučuje o žalbi, pošto su uspeli da prikupe novac za operaciju.

Poslanici dela opozicionih partija su tražili da Srpska napredna stranka reaguje i osudi poslanika Marijana Rističevića zbog tvitova o teško bolesnoj jednogodišnjoj ćerki jednog od poslanika Demokratske stranke.

Umesto sankcije, šef poslanika SNS-a u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović tražio je predsedavajućeg Veroljuba Arsića da „zaštiti dostojanstvo Skupštine i da zaustavi hajku koja se vodi protiv Marijana Rističevića“.

Kako je prekršajni postupak zastareo, Rističević nije snosio nikakvu odgovornost za zloupotrebu podataka.

PROČITAJTE JOŠ: BABIĆ I DALJE NA ČELU KORIDORA, IAKO JE PODNEO OSTAVKU!

(izvor: insajder.net)

Comments

comments