DruštvoPolitika

NOVA u koaliciji sa DS dobila nosioca liste

Oni su najavili razgovore sa strankama socijaldemokratske i građanske opcije, kao i spremnost da posle izbora razgovaraju sa svima osim sa strankama koje danas vode Beograd.

Predsednik DS Dragan Šutanovac rekao je da je prihvatio predlog opštinskih odbora, beogradskog odbora i Predsedništva stranke da bude kandidat za gradonačelnika.

Prihvatio sam ne zato što je to pitanje pojedinca, već zato što građani žele jakog, stabilnost, doslednog i pouzdanog partnera kao što su danas DS i naša koalicija. Vreme je za političke ideje, rad, znanje i pre svega tim, rekao je Šutanovac na konferenciji za novinare.

Nije vreme za odustajanje i predaju, istakao je Šutanovac koji veruje da će i drugi partneri pristupiti koaliciji DS i Nove stranke.

Ne bih davao konkretne odgovore, rekao je Šutanovac na pitanje ko bi mogao da im se još pridruži, dodajući da se ne radi o taktici, već strategiji i za buduće parlamentarne izbore.

Šutanovac je naglasio da je veoma zadovoljan što je funkcionerka Nove Vesna Rakić Vodinelić prva na listi za buduće beogradske izbore.

Jedino je izvesno da nećemo sarađivati sa onima koji danas vode Beograd, sa onima koji ruše naš grad, rekao je Šutanovac aludirajući na Srpsku naprednu stranku i njene koalicione partnere.

Šutanovac je rekao da DS nije razgovarao sa predsednikom opštine Markom Bastaćem, niti sa predsednikom opštine Novi Beograd Aleksandrom Šapićem o budućoj saradnji, dok je sa Draganom Đilasom razgovarao pre desetak dana.

Vesna Rakić Vodinelić je rekla da sebe nikad nije smatrala kandidatom za gradonačelnicu Beograda, jer se na beogradskim izborima glasa za listu.

Većina koja se formira u Skupštini grada Beograda izabraće gradonačelnika. Ja sam govorila da ću biti prva na listi i vidite da sam prva na listi, konstatovala je ona.

Rakić Vodinelić je rekla da Beograd mora ponovo da bude kulturni centar deo Evrope i da bi u svom temelju Evropa i Beograd trebalo da neguju vrednosti antifašizma.

Prema njenim ocenama, aktuelna vlast u Beogradu sprovodi najgore ideje fašizma poput kulta akcije radi same akcije, bez razmišljanja i mišljenja.

Kulturna delatnost se shvata kao kritičko mišljenje koje treba suzbijati, rekla je Rakić Vodinelić i istakla da je joj čast da bude prva na listi buduće liste za Beograd.

(izvor: danas.rs)

Comments

comments