Politika

Nova stranka izlazi na izbore pod sloganom “Borba za Srbiju”

Predsednik Nove stranke Zoran Živković saopštio je na stranačkoj Konferenciji da su odlučili da izađu na izbore 26. aprila pod sloganom “Borba za Srbiju”.
Na konferenciji je prisustvovalo 163 člana, od kojih je četvoro bilo protiv, četvoro uzdržano i ostatak za.

“Nova stranka je većinski donela odluku da hoće da se bori. Naš slogan je borba za Srbiju i slogan će biti napisan na ćirilici i latinici”, preneo je Živković.
Živković je, na pitanje da li će izaći sami ili u koaliciji, odgovorio da ne postoji niko pored njih ko bi se predstavio kao “prava opozicija ovom režimu”.

Kako on kaže, za sada stvari tako stoje, dodajući da se nada da će im građani Srbije biti odlični koalicioni partneri.

U kampanji će predstaviti rešenja kako da mediji budu apsolutno slobodni, kao i sve ono što bi pomoglo da Srbija bude bolje. Takođe, izjavio je da će kazne za laž biti velike i da će raditi na tome da se ukinu korupcija i malverzacije.

Podsetimo, Pokret “1 od 5 miliona” pre mesec i više dana optužio je Zorana Živkovića da krši Sporazum sa narodom spremajući se za izbore i ne proglašavajući bojkot. Tada je Živković odgovarao rečima da Nova stranka tek treba da donese odluku o eventualnom učešću na izborima, a danas se ipak potvrdio definitivni izlazak.

“Kao jedina iskreno opoziciona stranka koja se zalaže za Srbiju kao punopravnu članicu Evropske unije, ali i Srbiju duboko ukorenjenih evropskih vrednosti, Nova stranka je svesna da je pred njom, njenim članovima i aktivistima, ozbiljan i dugotrajan proces povratka demokratskih načela. Zato nam je u toj borbi neophodna pomoć i podrška odgovornih, ozbiljnih građana Srbije sa kojima možemo i moramo istrajati i pobediti. Iako izborni uslovi jesu katastrofalni i neprimereni jednoj evropskoj zemlji 21. veka, upravo je to ono što nas sve obavezuje na borbu, a ne bežanje sa izbornog megdana. Borba je duboko ukorenjena u istoriji srpskog naroda i svih njenih građana. Na početku smo nove etape koja neće trajati samo narednih nekoliko nedelja kampanje, već sve dok zajedničkim snagama ne označimo kraj režima Aleksandra Vučića, a Srbiju ne vratimo na put kojim je krenula nakon Petog oktobra 2000. godine”, saopštila je Nova stranka posle Konferencije.

Kako oni kažu, neophodna im je pomoć, i tom prilikom pozvali su “sve koji žele dobro svojoj deci, porodici, prijateljima, ulici, gradu i državi da ustanu, dignu glas i iskoriste svoje, Ustavom zagarantovano pravo da biraju bolje za svoju budućnost, a da svoje poverenje i podršku daju Novoj stranci, stranci novih, neukaljanih ljudi koji žele da od Srbije naprave zemlju iz koje se više neće bežati, već u koju će se vraćati i u njoj ponosno ostajati”.

Comments

comments