Društvo

Vučić odbija da prati protokol AIPAC-a za koronavirus


Američko-izraelski komitet za javne poslove AIPAC saopštio je da je dvoje Njujorčana, koji su prisustvovali na konferenciji ove organizacije u Vašigtonu, zaraženo koronavirusom. Konferenciji, koja je trajala od 1. do 3. marta, prisustvovalo je 20.000 učesnika, uključujući i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Organizacija AIPAC se, ubrzo posle dva potvrđena slučaja zaraženih koronavirusom, konsultovala sa stručnjacima i obavestila sve učesnike konferencije Američko-izraelskog komiteta za javne poslove da slede protokol i da se obrate zdravstvenoj ustanovi ukoliko se osećaju loše.

“Potvrđujemo da je najmanje dvoje učesnika iz Njujorka imalo pozitivne rezultate na testu koronavirusa. Stručnjaci sa kojima smo se konsultovali savetuju da bi svi učesnici konferencije trebalo da slede ‘CDC protokol’ i da se obrate svojim zdravstvenim ustanovama ukoliko se osećaju loše ili imaju neke zdravstvene nedoumice”, objavio je AIPAC na svom tviter nalogu.

Tokom svog dvodnevnog boravka u Vašingtonu i učešću na konferenciji AIPAC-a, predsednik Srbije sastao se i sa zvaničnicima SAD – državnim sekretarom Majkom Pompeom, specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, zamenikom ministra odbrane Dejvidom Norkvistom, ali i sa Hašimom Tačijem.

Na pitanje televizije N1 da li će i on pratiti protokol, predsednik Vučić je odgovorio da će se testirati, ukoliko N1 dva puta emituje film “Vladalac”.

“Vi biste u stvari želeli da idem da se testiram posebno na koronavirus nadajući se da će nešto da se desi, jer ako se ne desi, onda ćete da pričate narodu kako imam koronavirus. Daću sve od sebe da poslušam savet N1. A samo pod jednim uslovom – da reprizirate još dva puta film ‘Vladalac’. Ja sam dilmejker, još dva puta da reprizirate taj genijalni film i ja odmah odoh da se testiram. I odmah ću posle toga, ako sam negativan na to, da me pustite da vodim kampanju do 26. ako može, da ne izmislite da me udario meteorit tokom noći, ili nešto drugo pošto vam je to cilj, a ako bude drugačije, ja sam gotov svakako. Šta da radim onda, onda će više o meni da brinu majka i otac nego vi. I drugo pitanje je bilo…?”, rekao je Vučić.

Kada ga je novinar N1 podsetio za pitanje o protokolu, Vučić ga je prekinuo rečima “ma pustite vi protokole, odgovorio sam vam”.

Da li je predsednik svestan opasnosti kojom izlaže druge ako se ne testira, očigledno da nije. Ipak, Vučić koronavirus shvata kao šalu, što je i dokazao izjavom da su komarci opasniji od ovog virusa.

Comments

comments