Politika

Nove kamere u Skupštini će nas koštati 4 MILIONA!

Skupština Srbije dobiće nove kamere i program za njihovu kontrolu, a ta javna nabavka koštaće parlament do četiri miliona dinara.

To je rečeno u republičkom parlamentu, a nakon navoda u pojedinim medijima da će svaki ćošak Skupštine biti pokriven video nadzorom, te da će biti postavljeno 111 kamera, koje će i snimati unutrašnjost zgrade, ali i okolinu.

PROČITAJTE JOŠ: JEDAN OD GLAVNIH NAPREDNJAKA U JUŽNOM BANATU UMEŠAN U UZGOJ MARIHUANE?!

Međutim, u pisanom odgovoru Generalnog sekretarijata Skupštine, navodi se da je raspisanim tenderom predviđena samo zamena postojećih neispravnih kamera, kao i zamena programa za kontrolu kamera.

 

“Kamere će biti postavljene na već postojećim lokacijama i na postojećim nosačima”, kažu u parlamentu i dodaju da je reč o planiranoj nabavci, koja se realizuje godišnjim planom za 2017. godinu.

U odgovoru koji je prosleđen “Blicu” ne navodi se koliko će tačno kamera biti zamenjeno, već se samo iznosi njihova vrednost od oko četiri miliona dinara ili oko 34.000 evra.

PROČITAJTE JOŠ: NAPREDNJACI GAZE PO SVOJIM OBEĆANJIMA: SAMI SEBI POTVRDILI DUPLE FUNKCIJE!

Ni ta cifra nije precizna. Kako nam je naknadno objašnjeno, reč je o proceni, a kolika će konačna vrednost nabavke biti zavisi od ponuda na tenderu.

– Iznos koji smo naveli je maksimalan – kažu u Skupštini Srbije.

“Novosti” su nedavno objavile da će biti ugrađeno 110 novih kamera i da će cela Skupština pokrivena video nadzorom. Razlog je skandal koji napravio lider radikala Vojislav Šešelj, koji je tokom posete visoke delegacije Srbije izjavio da je u ulaznom holu Skupštine gazio hrvatsku zastavu.

Zbog toga su predsednik Sabora Goran Jandroković i njegovi saradnici prekinuli posetu našoj zemlji. Ipak, da je Šešelj zaista gazio hrvatsku zastavu nikad nije dokazano, jer taj deo parlamenta nije pokriven kamerama.

PROČITAJTE JOŠ: UŽAS: SNS-OVAC ŽENI KUPIO DIPLOMU I ZAPOSLIO JE KAO MEDICINSKU SESTRU!

(izvor: blic.rs)

Comments

comments