Politika

NOVI DEBILIZAM: “Putin me pitao, kako si uspeo?”

Predsednik Srpske Napredne Stranke nije propustio još jednu priliku da se izblamira tokom svog obraćanja gledaocima ružičaste televizije, a ono što je svima najviše zapalo za oko jeste izmišljeni detalj tokom njegovog razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

“Kada sam bio u Rusiji, tokom ručka Putin me pitao – samo mi reci, kako si uspeo”, naveo je Vučić za TV Pink, navodeći da je penzijska reforma veliki ispit za Rusiju gde je starosna granica za odlazak u penziju 55 do 58 godina i da je jedini način da Rusija opstane da se pomeri starosna granica. 

Kao što znamo u Rusiji je u toku reforma penzionog sistema i vrlo je negativno prihvaćena među stanovnicima ove države, čak se i po medijima pisalo da Putinu drastično opada podrška zbog iste.

Međutim i pored svega toga, predsednik Rusije i njegova Vlada sigurno nisu u tako očajnom stanju da moraju očajnički da mole lidera SNS-a da im otkriva sopstvene tajne.

Naša “reforma” je uspela iz prostog razloga što jedino što u Srbiji uspeva jeste bolesna i lažna propaganda. Nikakvog uspeha tu nema, već više od 4 godine penzije su smanjene, povremeno (naročito pred izbore) penzionerima se dodeljivala jednokratna pomoć (čitaj: milostinja), a same penzije su i dalje među najnižim u Evropi, te ovakav recept definitivno jedna Rusija ne želi da primeni.

Ako postoji iko ko može da poveruje u ovakvo obraćanje i ovakvo moljakanje Putina lideru naprednjaka, onda taj definitivno i nije zaslužio bolje od “reformi” koje naša vlast sprovodi već skoro 1500 dana.

Jedina tajna koju bi Vučić mogao da otkrije, jeste samo da nam kaže, kako si uspeo da ceo narod baciš u ovakvo stanje hipnoze i apatije i dokle planiraš da otimaš od siromašnih a daješ svojim, ionako prebogatim saradnicima.

Comments

comments