Društvo

Šta je sledeće – Šešelj u obaveznoj lektiri?!

Primitivan, bahat, bezobrazan, zao, prost… Bilo koja od ovih reči da se upotrebi kako bi se opisao “lik i delo” Vojsilava Šešelja, ne bi bila greška.

PROČITAJTE JOŠ: VLADA SRBIJE KONAČNO PRIZNALA DA NEĆE ULAGATI NI DINAR U NIŠKI AERDOROM!

Uz to, on je i haški osuđenik, osoba koja je “šurovala” sa ozloglašenim zemusnkim klanom, saradnik nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, skandal-majstor… Govorio je da će pomilovati ubice pokojnog premijera Zorana Đinđića, po izjavama koje daje reklo bi se i da je ženomrzac, ali je, bez svake sumnje, osoba koja je dokaz da se u Srbiji u političkom životu sve može.

PROČITAJTE JOŠ: JORGOVANKA PROTIVZAKONITO ZAPOSLILA PENZIONERA I DALA MU PLATU OD 173 HILJADE!

Kako je ono što Šešelj radi i govori postalo prihvatljivo ponašanje u srpskoj javnosti? Da je prihvatljivo nema sumnje, jer su njegovi istupi po pravilu bez sankcija, a neretko, nažalost, nailaze i na oduševljenje. Drugačije rečeno, Šešelj u Srbiji danas, bez obzira na vređanje, javne prozivke, sramoćenje političkih protivnika, neosnovane optužbe, skandalozno ponašanje na granicama incidenta, i još štošta drugo, ne nailazi na osudu.

Zbog svega ovoga, ne treba da iznenađuje ni fotografija koja oslikava potez jedne nastavnice, koja je na beogradskom Sajmu knjiga svoje učenike odvela na štand “Velike Srbije” gde su se, slikali sa liderom SRS.

Posle svega, šta je još ostalo? Hoćemo li Šešeljeva “književna dostignuća” u lektiru da stavimo?

PROČITAJTE JOŠ: MRAK: RTS CENZURISAO GOVOR MILENE RAŠIĆ, JEDNE OD NAŠIH NAJBOLJIH ODBOJKAŠICA!

(izvor: blic.rs)

Comments

comments