Društvo

Novi most u Novom Sadu ZATVOREN PREKO NOĆI za pešake i bicikliste

Pešaci i biciklisti još ne mogu kako treba da prelaze preko novog drumsko-železničkog mosta koji je danas otvoren za drumska vozila.

Razlog za to je to što još nisu potpuno završeni prilazni putevi.

To pokazuju postavljeni saobraćajni znaci, a na to će upozoravati i obezbeđenje koje se nalazi pored mosta. Oni će bicikliste i pešake propuštati, ali samo tokom dana.

Kad padne mrak, biciklisti i pešaci neće moći preko novog mosta.

Razlog je ne samo što nije potpuno postavljena javna rasveta na prilazima mostu već su i prilazne staze u prekidu ili uopšte ne postoje na pojedinim mestima, i tek treba da budu sagrađene. Takođe, sa obe strane mosta je gradilište.

Situacija je takva da se na samom mostu, gledano sa novosadske strane, može koristiti samo biciklističko-pešačka staza uz kolovoz, dok je ona sa strane železničkog koloseka zatvorena. Takođe, sa novosadske strane se relativno lako može prići peške i biciklom, jer su skoro sve staze gotove, dok sa sremske skoro i da ne postoje staze i biciklisti i pešaci završavaju u pesku ili pred rupama.

Zabrana za pešake i bicikliste će trajati još nekoliko meseci, dok se ne završi uklanjanje montažno-demontažnog mosta i urede pristupne saobraćajnice.

(Izvor: 021.rs)

Comments

comments