Politika

NOVI SAD: “Uprkos opstrukcijama režima, sutra nastavljamo proteste”!

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu najavili su da će drugi po redu protest biti održan sutra „bez obzira na vremenske uslove i uprkos pokušajima vladajućeg režima da na različite načine zaustavi izlazak nezadovoljnih gradjana na ulice“.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) MAJ KANTRIZ, SRBIJA: MOLIMO DUBRAVKU FILIPOVSKI DA VIŠE NIKAD NE PRIČA NA ENGLESKOM

U saopštenju se navodi da će se građanima sutra pridružiti nastavnici i saradnici novosadskih fakulteta, pokrajinska organizacija antifašista i druge građanske inicijative.

Navodi se da će „univerzitet“ biti i glavna tema drugog novosadskog skupa „Jedan od pet miliona“, jer su nastavnici i saradnici brojnih visokoškolskih ustanova podržali proteste.

„Nov spisak univerzitetskih profesora i ostalih predavača koji su stali uz nezadovoljne gradjane biće objavljen u petak“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je do sada proteste podržalo 105 nastavnika i saradnika Filozofskog fakulteta u Beogradu, 85 njihovih kolega sa Fakulteta političkih nauka, kao i 28 predavača sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i 20 njihovih kolega sa Pravnog fakulteta Univerziteta Union.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) IZVEŠTAVANJE PO SNS DIKTATU: EVO KAKO IZGLEDAJU NAREDBE MEDIJIMA IZ “CENTRALE”

Organizatori su naveli i da je u toku prikupljanje potpisa podrške na još nekoliko beogradskih fakulteta, ali i na Univerzitetu u Novom Sadu.

„Podrška protestima svakodnevno stiže iz različitih sfera društvenog života, a protesni skupovi će u naredna tri dana prvi put biti održani u više gradova širom zemlje. Protest se nepovratno širi i jača“, poručili su iz organizacije „Jedan od pet miliona“ Novi Sad.

Pozvali su gradjane da sutra u 18 časova dodju na novosadski Pozorišni trg i najavili da će posle završetka skupa na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta krenuti u protestnu šetnju.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) SRBIJA SE BUDI: EVO SVIH GRADOVA GDE SE PROTESTUJE I GDE ĆE SE PROTESTOVATI

(izvor: danas.rs)

Comments

comments