DruštvoIzbor Urednika

NOVI SNS RIJALITI: Šta znači Vučićeva poseta Turskoj

Vučić i nekolicina ljudi koji sebe nazivaju “ministrima” su otputovali u Tursku. Jedan drugi čovek, koji takođe sebe naziva “ministrom” je u Rusiji. Ali on nije bitan. Nije bitna ni inauguracija Vladimira Putina jer onaj prvi čovek ne prisustvuje. Tu temu smu obradili, bilo je poziva, nije bilo poziva, pa je bilo poziva, pa opet nije bilo poziva i na kraju je bilo poziva. I onda on nije otišao. Šarena laža.

Da se fokusiramo na “stvarno bitnu” temu i ovaj “veličanstveni” susret dvojice lidera (ko je rekao diktatora?) Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana (ili Erdoana kako nas Vučić da je pravilno).

Dakle, ako sumiramo celu situaciju i ako onako narodski kažemo šta ta poseta donosi – pa ne donosi ništa. Hajde još jednom – ta-poseta-ne-donosi-ništa-bitno. Bez obzira kako je ona predstavljena u režimskim medijama, a predstavljena je tako da svim mislećim ljudima stvara jezivi “transfer blama”.

Kralj Aleksandar i turski predsednik će možda dogovoriti otvaranje neke turske fabrike (ili će bar to najaviti za dve najdalje dve ipo godine) i to bi bilo to. U najboljem slučaju.

Bitna je druga stvar, ako niste primetili (a sigurno jeste) u rijaliti programu zvanom SNS Srbija svaki dan mora da bude neka zabava za narod.

Ili je to pretnja ratom, ili atentat, ili mešanje stranih službi, ili Soroš (ovo više ne pije vodu jer su Soroš i Kralj Aleksandar trenutno dva dobra druga, dva prijatelja), ili je to dolazak jednog zvaničnika ili odlazak kod drugog ili nešto tako shvatate svi poentu.

Bitno je da se “nešto dešava”, bitno je da je on u centru pažnje, jer ako nije tako šta nam ostaje – ostaje nam da zavirimo u svoje novčanike, svoje frižidere, svoje poslove, a tu je situacija skroz crna. Onda bi shvatili da smo kao država na samom dnu, da nam je standard na nivou osrednjeg afričkog plemena a umesto poglavice imamo vrlo agresivnog klovna.

Dakle hajde da ponovo zaboravimo sve, hajde da prebacimo na Pink, uzmemo Informer (ili neki ekvivalent, a ima ih na tržištu) i uživamo u susretu Kralja i Sultana. Jer sve što se dešava u Srbiji je jedan rijaliti. A nama ostaje samo da čekamo izbacivanje, pa ko će koga, on nas ili mi njega…

Comments

comments