Društvo

NOVI SUKOB ZORANE I ANE: Ovoga puta oko taksista

Štrajk taksista koji su juče bukvalno blokirali Beograd, izazvao je veliki bunt građana koji nisu mogli da se prevezu gotovo nigde po centru prestonice.

Protest je počeo ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj, zbog čega je blokirana ova ulica, kao i Trg Slavija, a sve ovo izazvalo je ozbiljne gužve i u drugim delovima grada.

I dok su građani bili revoltirani zbog nemogućnosti obavljanja svojih obaveza, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i premijerka Srbije Ana Brnabić opet nisu mogle da nađu zajednički jezik, niti da se usaglase oko Kar:go-a, da li ih treba ukinuti ili podržati.

Mihajlovićeva smatra da ne postoji nijedan jedini razlog za štrajk taksista, da je njihove zahteve Radna grupa koja radi na Izmenama i dopunama Zakona o drumskom saobraćaju već prihvatila kao deo izmena i dopuna.

– Ne žele Uber i Kar:go, neće ih biti. Ne postoji nijedan jedni razlog za bilo koju vrstu štrajka i nije korektno da se zaustavljaju građani – navela je Mihajlović.

Prema njenim rečima, grupa taksista koja štrajkuje bila je u Radnoj grupi, a onda su iz nje izašli.

S druge strane, osnivač i predsednik Kar:go Vuk Guberinić izjavio je da je dobio podršku premijerke Srbije Ane Brnabić.

Premijerka je podržala njihov rad i istakla da svi moraju da rade po zakonu.

Guberinić je naveo da je dobio podršku Brnabićeve jer servis Kar:go predstavlja digitalizaciju jednog tržišta.

Na pitanje da li je premijerku pitao da li će taj servis biti privremeno zabranjen, Guberinić je kazao da nije jer se bori da on nastavi da radi.

Ovo nije prvi put da ministarka Mihajlović i premijerka Brnabić nisu usaglašene, da imaju potpuno drugačije izjave, ali i da se ne slažu oko bitnih stvari.

Podsetimo, pre nekoliko dana došlo je do sukoba u Vladi zbog dečje gej slikovnice, pa su se na jednoj strani našli ministri Nenad Popović, Zorana Mihajlović i Jadranka Joksimović, a na drugoj premijerka Ana Brnabić.

(Izvor: espreso.rs)

Comments

comments