Društvo

Novinar Milan Jovanović: Vlasti su se dočepali bahati, lopurde, vreme je da konačno neko bude osuđen

Novinar portala “Žig” Milan Jovanović izjavio je za novi broj nedeljnika “Vreme” da je “u interesu svih nas, a pogotovo mladih, da konačno jedan od političara koji je vršio proneveru novca, bude osudjen”.

“Ali to je vrlo teško”, smatra on jer su se, kako je rekao, “vlasti dočepali bahati ljudi, neobrazovani, lopurde, kriminalci. I svi oni su se približili ili dograbili državnu kasu. Kako sad te ljude odvojiti od državne kase? Kako vi sada njima da oduzmete vlast?”, rekao je Jovanović, kome je 2018. zapaljena kuća zbog čega je optužen Dragoljub Simonović, nekadašnji predsednik Opštine Grocka.

Na pitanje o ishodu tog sudjenja, rekao je da “svašta možemo da očekujemo”, ali je ubedjen sa Simonović mora da bude osudjen, jer, u protivnom, “to bi bio ogroman šamar i pravosudju i medijima, a sloboda medija bi pala na poslednje mesto”.

Na pitanje o ponašanju vlasti, on je naveo da mu je premijerka Ana Brnabić obećala da će mu pomoći, “obećala je kule i gradove” i verovao joj je.

“Rekla mi je da se javim predsednici Opštine Grocka, da oni imaju ogroman budžet i da mogu da pomognu. Javim se predsednici, ona kaže da nema problema i pošalje mi dopis da se javim socijalnoj ustanovi u Grockoj. Javim se socijalnoj ustanovi, a oni mi kao obeštećenje daju 12.000 dinara nepovratne pomoći”, ispričao je Jovanović.

Kad ih je upitao šta je to, rekli su mu da nemaju više, i da je to maksimum koji dodeljuju, a i da ne znaju što su ga poslali kod njih.

“A i gde smeju da mi daju više, kad je tadašnja predsednica Opštine Grocka bila lični prijatelj Simonovića”, naveo je Jovanović.

Rekao je da ga iz Grada Beograda kojem Grocka pripada, nikada nisu ni kontaktirali, “a i kako bi, kad je Vesić lični prijatelj Simonovića”.

“Da li znate da je opština Grocka imala veći budžet nego Novi Beograd? Vesić je stalno bio u Grockoj. Kad asfaltiraju jedan kilometar ulice, tu je odmah Vesić na otvaranju”, rekao je Jovanović.

 

Izvor: Beta

 

Comments

comments