Politika

NOVO LUDILO: Za glas u Lučanima obećavaju DEVOJKE ZA UDAJU

Jedinstvena Srbija u Lučanima podelila ne samo lokalno javno mnjenje. Za glas 16. decembra obećavaju 30 devojaka za udaju

 Dragačevci su uoči lokalnih izbora koji su zakazani za 16. decembar pretrpani raznim obećanjima političara o tome šta ih očekuje ukoliko baš njima daju glas. Najčešće su u opticaju putevi, škole, vrtići, radna mesta…, ali je Opštinski odbor Jedinstvene Srbije (JS) u ovom kraju otišao i korak dalje – najavljujući pobedu nad belom kugom.

Prvi čovek JS u Lučanima Milenko Milekić kaže za “Novosti” da se to posebno odnosi na Gornje Dragačevo, u kojem prosečna starost stanovništva iznosi 49 godina i gde je neženja sve više. Kako je istaknuto u predizbornom materijalu, JS će zaposliti 30 devojaka u Kaoni, da bi se udale u ovom najudaljenijem lučanskom selu ili u okolini.

Ondašnja javnost, naročito posredstvom društvenih mreža, komentariše da nije primereno na ovakav način tretirati žene, a mnogi u svemu vide i diskriminaciju, jer proizlazi da obećano zaposlenje podrazumeva i obavezu da se udaju za nekog iz Kaone.

“Jedini cilj ovog obećanja je rešavanje problema nataliteta, pa nema ničeg podrugljivog.Uostalom, to je ideja jednog od naših članova koji će finansirati otvaranje dve firme u ovom kraju, te zaposliti najmanje 50 ljudi i dati im platu od 40.000 dinara. Angažovaće i 30 mlađih žena, a jedini uslov je da nastave život u Dragačevu, što ne znači i da moraju da se udaju”, objašnjava Milekić.

On dodaje da JS već ima internu “agenciju” za sklapanje brakova i da njeni članovi sve više dovode albanske devojke iz okoline Skadra, da sela ne ostanu pusta.

Dok lokalni lider Jedinstvene Srbije podseća na podatak da u selima Gornjeg Dragačeva ima i po više od stotinu neženja, jer devojke beže u gradove pa momci nemaju s kim da se ožene, u Kaoni potvrđuju da zaista ima nekih naznaka da će i kod njih biti otvorena fabrika. Tačno je, kažu, da trenutno imaju 45 neženja, ali nisu sigurni da je to pravi način da devojke dođu i tu ostanu, navode “Novosti”.

(Izvor: Mondo)

Comments

comments