DruštvoEditor Picks

Novogodišnje pismo Njemu: Aleksandre, 112 ti majki – DA BAŠ 112!!!

Poslednji tekst u ovoj godini želeli bismo da posvetimo našem Predsedniku, prvom među jednakima i čoveku koji izražava jedinstvo Republike Srbije.

Umesto toga, ipak ćemo ga posvetiti Aleksandru Vučiću.

PROČITAJTE JOŠ: Ekskluzivno: „Keep Light“ krade i u Zaječaru i Nišu…

Dolaze nam praznici, godina je na izdisaju i barem za trenutak hteli bismo da ružne reči, ružne misli i ružna dela ostavimo po strani. Nažalost, ti si Aleksandre svih 365 dana širio mržnju. Po svojim javnim nastupima, na svojim konferencijama za novinare, nameštenim emisijama i intervjuima, pa čak i kada se nisi lično obraćao već kada su tvoj pogani jezik koristili oni kroz koje govoriš. A ima ih puno. I mnogo su odvratni.

PROČITAJTE JOŠ: Ubice moga predsednika…

Ipak, kao što smo rekli u duhu praznika nećemo duboko da ulazimo u mržnju, pa ćemo samo u nekoliko redova u ime cele redakcije i nadam se cele nacije poručiti jednu stvar:

Aleksandre, 112 ti majki bre!

PROČITAJTE JOŠ: AV 007 – (Bolje) Sutra ne umire nikad…

Zašto baš 112 ako se pitaš, pa vrlo prosto. U Srbiji postoji nešto što se zove Ustav, znaš to je ono što predstavlja najviši pravni akt. Nešto u šta se ne dira i šta mora da bude svetinja. I u tom Ustavu (a da se podsetimo, glasao si i pozivao nas da glasamo za isti) postoji jedan zanimljiv član, član 112. Taj član nam objašnjava sva tvoja ovlaštenja Aleksandre. 

Predsednik Republike:
  1. predstаvljа Republiku Srbiju u zemlji i inostrаnstvu,
  2. ukаzom proglаšаvа zаkone, u sklаdu s Ustаvom,
  3. predlаže Nаrodnoj skupštini kаndidаtа zа predsednikа Vlаde, pošto sаslušа mišljenje predstаvnikа izаbrаnih izbornih listа,
  4. predlаže Nаrodnoj skupštini nosioce funkcijа, u sklаdu sа Ustаvom i zаkonom,
  5. postаvljа i opozivа ukаzom аmbаsаdore Republike Srbije nа osnovu predlogа Vlаde,
  6. primа аkreditivnа i opozivnа pismа strаnih diplomаtskih predstаvnikа,
  7. dаje pomilovаnjа i odlikovаnjа,
  8. vrši i druge poslove određene Ustаvom.

Predsednik Republike, u sklаdu sа zаkonom, komаnduje Vojskom i postаvljа, unаpređuje i rаzrešаvа oficire Vojske Srbije.

I po tom Ustavu, ti moraš da budeš Predsednik Republike. Ne predsednik Vlade, ne svi njeni ministri, narodni poslanici ili urednik medija. Ne smeš da budeš predsednik sns kartela, predsednik opštine, mesne zajednice ili kandidat za gradonačelnika.

PROČITAJTE JOŠ: Srećna Vam naredna 2018. godina, sa željom da postane NOVA!

Pošto vrlo dobro znamo Aleksandre da si upoznat sa svim tim ovlaštenjima, sa zakonskim odredbama šta smeš a šta ne smeš, jer ipak si ti najbolji student prava još od perioda Starog Rima pa do danas. Pošto znaš te sve članove, a nekako imamo osećaj da ih, pa baš namerno ne poštuješ, pišemo ti ovo pismo.

Neka ovo pismo bude naš interni dogovor, jer ako već ne poštujemo zakon, a nažalost osuđeni smo i mi na tebe i ti na nas, hajde da napravimo unutrašnji dogovor (svaka sličnost sa unutrašnjim dijalogom je slučajna) kako će naša veza da funkcioniše u budućnosti.

Evo da stvar bude što jasnija, u nastavku teksta “Ja” ću predstavljati narod, a “Ti” ćeš predstavljati sebe.

I odmah da raščistimo Aleksandre, ja imam pravo tebi (pa čak i za ove praznike) da kažem 112 ti majki, Aleksandre. Ja imam ta prava, jer ja sam te zaposlio, ja te finansiram i ja mogu raskinuti sa tobom kada god to ja poželim.
Ti nemaš, jer ti si tu da služiš meni.
Ti si tu da radiš za mene, postaraš se da meni bude lepo i slušaš moja naređenja. Jer ja sam glavni u ovoj vezi.
E baš zato ja imam to pravo i ja ću ti sad još jednom reći 112 ti majki Aleksandre, jer ja to mogu. Ali samo ja. Ni CIA, ni FSB, ni Amerikanci, ni Rusi, Hrvati ili vanzemaljci nemaju to pravo i nemaju pravo da diraju tebe.
Ali ja imam Aleksandre i ja ću to pravo koristiti.
Zato ti kažem i tražim od tebe, da u idućoj godini naučiš gde ti je mesto i naučiš ko sam Ja, a ko Ti, jer zaista svaki put kada Ja to poželim, ova veza može da se okonča.

Za kraj, ako već ti ne možeš da shvatiš ove reči, u narednoj godini voleo bih da ih shvatim Ja. Kada kažem “Ja” mislim na ceo naš narod. Jer delovalo je kao da smo u 2017. godini bili zbunjeni. A kada smo mi zbunjeni, a ti lud ova veza ne funkcioniše nikako.

Srećna ti Nova Godina Aleksandre i želimo ti, da ako već moraš u 2018. budeš naš Predsednik. Ali samo Predsednik, ništa više od toga.

 

 

 

Comments

comments