Politika

NS: “Oko sokolovo” na polovnim vozilima GIM

Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda, advokat Miloš Pavlović, izjavio je danas da tenderska dokumentacija pokazuje da su nabavljeni polovni džipovi „lend drover“ za fotografisanje nepropisnog parkiranja.

„Prethodne godine je firma GIM obavila kupovinu vozila istog proizvođača (Land Rover) kao što je sada Parking servis uradio prilikom nabavke ’oka sokolovog’, a na osnovu tenderske dokumentacije jasno se može utvrditi da je reč o polovnim vozilima”, rekao je Pavlović za poratal Nova.rs.

Pavlović je istakao da je 2019. godine GIM obavio kupovinu „lend drover“ vozila, ukupno 49, a ona su čak i snimljena na placu firme koja je obavila nabavku za Parking servis.

“Mi nemamo dokaze da je to iz tog pravnog posla, ali osnovano sumnjamo  da to može da bude taj deo nabavke. Ja imam informaciju da firma koja je učestvovala na tenderu Parking servisa, u okviru konzorcijuma na čelu sa ’Britiš motorsom’, prodaje vozila i do godinu dana stara”, rekao je Pavlović.

Pavlović je naveo da je reč je o sestri frimi „Britiš motorsa“, čiji je vlasnik supruga Ostoje Mijailovića, člana Glavnog odbora SNS i predsednika KK Partizan.

“Imajući u vidu da je registarska oznaka ovih vozila koja su u Parking servisu ’16’ i ’17’, te da su registrovana prethodne godine i da se, prema tenderskoj dokumentaciji nabavljaju sa godinom proizvodnje 2019. jasno se može zaključiti da je reč o polovnim vozilima”, rekao je Pavlović.

Pavlović je dodao da je nabavka ’oka skolovog’ je klasičan primer ispumpavanja gradskog budžeta i nedomaćinskog poslovanja.

“Kupuju se skupocena vozila i preliva se budžet na račune privatnih lica, koja su bliska vladajućoj stranci. To je njihov način delovanja – vi za njih završite posao, a oni vas nagrade nekom važnom društvenom ulogom. U slučaju Ostoje Mijailovića, to je mesto predsednika Košarkaškog kluba Partizan”, rekao je Pavlović.

Firma GIM je u javnosti pominjana u vezi sa aferom „Krušik“ i posredovanjem oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića u prodaji oružja Saudijskoj Arabiji.

Comments

comments