Politika

Od ljubavi do mržnje: DJB i Dveri u žestokom ratu

Bivši saborci i kolicioni partneri Boško Obradović i Saša Radulović od zajedničkog skandiranja “Da ovi odu da se oni ne vrate” spali su na međusobne prepirke i prepucavanje preko društvene mreže “Tviter”.

Pokret Dveri izdao je saopštenje za javnost u kome pita pokret Dosta je bilo gde su tačno oni bili kada je Vlada Srbije kršila Ustav i potpisala antiustavni Briselski sporazum 2013. godine?

“Ne sećamo se da je neko iz Dveri zamerao Saši Raduloviću ministarsko učešće u izdajničkoj i kolonijalnoj vladi Ivice Dačića i Aleksandra Vučića koja je srušila Ustav Srbije i potpisala antiustavni Briselski sporazum 2013. godine, niti ga pitao gde je tada bio, a imalo bi osnova za to”, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri ističu da bi DJB trebao da ima više poštovanja ka “onima koji njihove novopronađene patriotske ideje zastupaju više od 20 godina.

“Ako će DJB nešto u svemu ovome u ovom trenutku da profitira – neka im je sa srećom! Razumemo da bi voleli da budu „tata“ svima, ali to prosto nije realno a i dosta je bilo.”, naglašava Pokret Dveri u svom saopštenju.

Ovakve prozivke bivših “drugara” iz pokreta Dveri nije prećutao lider pokreta Dosta je Bilo Saša Radulović koji je na svom tviter profile napisao da je DJB 17. marta zvao opoziciju da im se pridruže u odbrani Ustava na šta su oni odgovorili da “nije vreme” te da su ćutali naredna 44 dana.

“Svojim ćutanjem ste omogućili Vučiću da završi posao. Čak ste i brnjice nosili i pomogli mu u scenografiji. DJB vam to neće oprostiti”, navodi Radulović.

Podsećamo da su Dveri i Dosta je bilo na beogradske i lokalne izbore izašli u koaliciji pod sloganom “Da ovi odu, da se oni ne vrate” i na taj način u pojedine opštine ušli u skupštine opština kao opozicija.

Comments

comments