Politika

Odbornik iz SNS neće da glasa za budžet Niša zbog zbog malog ulaganja u sport

Odbornik SNS i trener Odbojkaškog kluba „Niš“ Dragan Svetozarević kazao je na današnjoj sednici Skupštine grada Niša da neće da glasa za predloženi budžet grada za 2022. godinu jer je „ovo već druga godina kako se slabo ulaže u sport“.

“Pristao sam da budem na listi SNS kao nestranačka ličnost jer sam prepoznao ideju, posebno u oblasti sporta. Međutim, sve je stalo u ovoj godini jer je budžet predvideo svega 200 miliona dinara. Sada je predloženo da za sport bude izdvojeno svega 150 miliona dinara, tako da ne moogu da glasam za takav predlog budžeta“, rekao je on za skupštinskom govornicom.

On je napomenuo da ga je najviše sramota jer je „predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Nišu morao da nama kaže da treba da ulažemo u spoort i kulturu“.

„Zašto bežimo do toga da pratimo politiku države? Ja za ovakav predlog neću da glasam, a vi kolege odbornici glasajte po svojoj savesti. Ako imamo savesti glasaćemo za našu decu“, poručio je Svetozarević.

Svetozarevićev govor je podržao jedino bivši naprednjak, sadašnji odbornik Ruske stranke, koji je predsednik vaterpolo kluba “Nais“.

Odbornik iz redova SNS Nikola Ilić podržao je predloženi budžet za sport uz opasku da „ni grad Barselona ne ulaže u tamošnji fudbalski klub da on kupi Mesija“.

Prošle subote u vreme dok je Vučić bio u Nišu, vaterpolisti, stručni štab i rukovodstvo niškog vaterpolo kluba protestovali su ispred Gradske kuće i zatražili od predsednika Srbije da odbrani niški sport.

Izvor: Danas

Comments

comments