Uncategorized

INSAJDER TELEVIZIJA startuje sutra u 18h: “Samo nas gledajte!”

Početak emitovanja programa Insajder televizije najznačajniji je događaj kojim čuveni tim istraživačkih novinara, predvođen Brankicom Stanković, obeležava sedamnaest godina rada. Simbolično program Insajder TV startuje 17. decembra u 18 časova, a priliku da ga vide imaće pretplatnici oba najveća kablovska distributera.

„Ispunili smo cilj koji smo sebi postavili još odlaskom sa TV B92 2016.godine, da ćemo imati Insajder TV. Tada smo gledaocima obećali i da ćemo odbraniti naš stav da Insajder TV bude dostupna svim građanima Srbije.“ – kaže Brankica Stanković, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Insajder televizije.

Očekivano, okosnicu programa Insajder TV činiće aktuelno informativni i dokumentarni program, ali to neće biti klasičan news kanal, već će gledaocima pružati „više od vesti“ – sadržaje zasnovane na činjenicama, istraživačke i analitičke emisije i priče o stvarnom životu.

Na samom početku, u petak u 18 časova, gledaoci će imati prilike da vide glavnu aktuelno-informativnu emisiju „Marker“ koja se emituje radnim danima od 18 časova. Sledi specijalna emisija „Samo nas gledajte“ koja će predstaviti tim ljudi i emisije koje će startovati od samog početka emitovanja.

Uređivačka politika Insajdera koja je ista već punih 17 godina – odgovorno, a ne navijačko novinarstvo – se ne menja, a iza nje, uz Brankicu Stanković, stoji i stari Insajderov tim – Irena Stević, Senka Vlatkovic, Jelena Janković, Mina Milanović, Ivana Stojanović…

Prve večeri na programu je i emisija „Slučaj“ koja na ekrane vraća i Jelenu Zorić. Među brojnim poznatim imenima Insajder televizije nalaze se i Branko Veselinović, Tamara Pupovac, Jugoslav Ćosić koji će raditi „Intervju“, Suzana Trninić „Insajder debatu“, Jovana Gligorijević – emisiju „Tabu“ i Igor Karanov zadužen za „Priču o priči“. Istinite priče iz Urgentnog centra ponedeljkom će donositi „San urgentne noći“ Jovane Uhrin, posle čega slede „Male velike priče“, čiji je urednik Sandra Mandic, a koje su posvećene doprinosu borbi građana sa slabostima sistema.

Čuveni Insajder serijal priprema se već za januar, a do tada će gledaoci imati prilike da gledaju „Insajder dokument“ koji donosi različite teme koje priprema ekipa istraživačkih novinara. Uz to, Insajder TV postaje i mesto na kome ćete se družiti sa „Markom Žvakom“ i čuvenim dvojcem Dušanom Čavićem i Dušanom Šaponjom.

Namera Insajder televizije je da donese znanja i saznanja, pa će progam obilovati i najboljim dokumentarnim programima domaćih, regionalnih i svetskih produkcija i televizija. Samo u prva dva meseca biće emitovano više od 30 sati BBC-ijevih dokumentaraca, ali će publika imati prilike da upozna i produkcije iz celog sveta.

Comments

comments