Politika

Opozicija u Beogradu ima veliku šansu da pobedi

Koalicija Dosta je bilo i Dveri očekuje dvocifren rezultat na beogradskim izborima i to će biti znak da je koalicija napravila veliki uspeh.

Ovu ocenu izneo je potpredsednik stranke Dušan Pavlović, kandidat za odbornika Skupštine Grada Beograda na listi „Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate“.

On je rekao da je glavna poruka ove liste da postoje tri grupacije stranaka: stranke na vlasti, stranke iza Đilasa i DS koje bi da smene gradsku vlast, ali „nema naznaka da bi menjali sistem“ i treća grupa su DJB i Dveri koji imaju dva cilja, da smene sadašnju vlast i promene sistem.

Promena sistema, kako je rekao, znači da se zaustave tajni ugovori i stranačko zapošljavanje, kao i da budžet bude transparentan.

„Ima puno ljudi kojima je dosta i ovih i onih koji su 30 godina imali priliku, ništa nisu uradili, i sad nam se opet nude da reše probleme“, rekao je Pavlović.

Kako je ocenio, opozicija ima veliku šansu na izborima s obzirom da je Vučić na predsedničkim izborima u Beogradu dobio manje od 50 odsto.

„Nadam se da će stranke koje se deklarišu sada kao opozicija biti dosledne u tome i nakon 4. marta i da neće biti preletača“, rekao je on.

Na pitanje kako bi DJB finansirao besplatne vrtiće i udžbenike za koje se zalaže, Pavlović je, kako se navodi, rekao da bi oporezivanjem neizgrađenog građevinskog zemljišta koje je poklonjeno u pljačkaškoj privatizaciji, grad mogao godišnje da ubira 100 miliona evra.

(izvor: danas.rs)

Comments

comments