Politika

Glasaj za SNS, pa ćemo da ti asfaltiramo ulicu!

Bezobrazluk i bahatost koji sve više pokazuju članovi SNS kartela može da znači da su se uplašili pred lokalne izbore koji slede i da bi lako mogli da izgube vlast u Beogradu, Boru i Aranđelovcu.

Jer, kako drugačije možemo da protumačimo potez koji je napravio prvi naprednjak beogradske opštine Grocka Dragoljub Simonović koji je jednu građanu otvoreno pred drugim ljudima koji su bili prisutni, ucenio da glasa “za državu” pa će “država da joj asfaltira ulicu”!

Simonović je ispred sebe imao spisak imena ljudi koji su došli na prijem, a na njemu i podatke o adresi stanovanja prisutnih, kao i podatke ko je glasao, a ko nije. Kako se vidi na snimku koji je objavio lokalni portal iz Grocke Žig info, Simonović je prozvao ime Jelene Nikolić, a zatim, umesto o njenom zahtevu, govorio o tome kako nije izašla na izbore.

„Nisam rekao za koga, ali ako tražite od države nešto, morate državi da date glas. A kome ćete dati to je vaše pitanje. Hoću da znate da mi to znamo. Važno je da kada od nas tražite nešto, da se pitate i vi, ali pitamo se i mi. Obostrani interes, je l’ tako“, rekao je Simonović.

Zakon propisuje da niko nema pravo da, po bilo kom osnovu, sprečava ili primorava građanina da glasa, da ga poziva na odgovornost zbog glasanja i da od njega traži da se izjasni za koga je glasao ili zašto nije glasao.

Po svemu sudeći, predsednik opštine Grocka ili nije upoznat sa ovom odredbom zakona ili je ignoriše.

On tvrdi da nije rekao da zahteva od građana da glasaju, već da to očekuje. Nakon kratkog razgovora, iako mu nisu postavljena sva pitanja, Simonović nije želeo više da priča, već je uz jedno „zdravo“ spustio slušalicu.

Podsetimo, izbori u Beogradu raspisani su za 4. mart.

Pre dva dana, beogradska opština Grocka održala je prijem građana povodom njihovih zahteva za asfaltiranje ulica na teritoriji ove opštine.

Inače, Dragoljub Simonović je bivši direktor Železnica Srbije koji je, nakon niza afera, smenjen sa te pozicije. Simonović je bio u grupi direktora čijim radom nije bio zadovoljan tadašnji premijer Aleksandar Vučić i koji je zbog toga i ostao bez funkcije. Na čelu Železnica bio je od kraja 2012. do početka 2015. godine.

(izvor: Insajder, Žig info)

Comments

comments