Društvo

Organizatori #1od5miliona u KM poručili Marku Đuriću: Ako nam se desi nešto loše, odgovoran si Ti!

„Dragi Marko Đurić, politički i pluralizam stavova nisu podele i luksuz već tekovina demokratije. Zato ćemo šetati… Iza protesta ne stoji niko i to Vas izgleda nervira. A sad da znaš! Ako se bilo kome od nas desi bilo šta loše ili bude bilo kojih provokacija, odgovoran si Ti,“ ovom kratkom porukom preko Tvitera, prvom čoveku vlade Srbije da rešava pitanje Kosova i Metohije – Marku Đuriću, obratio se Marko Jakšić, jedan od organizatora protestne šetnje „#1od5miliona“, koja je po prvi put najavljena za ovu subotu u Kosovskoj Mitrovici.

PROČITAJTE JOŠ: FIRMA KOJA JE RUŠILA U SAVAMALI SADA GRADI DRŽAVNE STANOVE!

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, posle više meseci, boravi na Severu Kosova i to tri dana, a uoči same protestne šetnje. U javnost, uz 141. projekat, kako tvrdi Vlade Srbije za KiM, sve vreme šalje poruke o „slozi i jedinstvu“ Srba u Kosovskoj Mitrovici, ali i, sa druge strane, „mnogima koji, možda i iznutra, žele da vide Srbe na KiM podeljene, u čemu neće uspeti.“

„Ako u drugim delovima Srbije neko i protestuje i deli ljude po političkoj i po drugoj osnovi, ovde tome jednostavno nema mesta. Narod se tome ovde odlučno suprotstavlja, a politički profiteri i manipulanti, bilo da su iz Đilasovog Saveza za Srbiju, Jeremićevog, čijeg god već – neka zaobiđu Kosovsku Mitrovicu jer odavde nema nazad, ovo je srpska sredina, a ne sredina za podele, ovo je jutros u uključenju za TV Prva rekao Đurić iz Kosovske Mitrovice.

„Nakon ovog sastanka i otvorene i iskrene razmene koju smo imali, mogu da kažem da nema nikakve dileme da su pojačani napori i mnogih spolja, i mnogih, nažalost, iznutra da se političko i institucionalno jedinstvo Srba na Kosovu i Metohiji što je moguće više naruši,“ rekao je sinoć u Zvečanu posle sastanka sa političkim predstavnicima Srpske liste i rukovodiocima institucija.

Ovakve poruke, kao i sam Đurićev trodnevni boravak na Severu Kosova dolaze pred najavu da će se i Kosovska Mitrovica u subotu priključiti sada već 26 srpskih gradova u kojima se organizuju protestne šetnje građana protiv onoga što učesnici vide kao nasilje, medijsku cenzuru i lažno izveštavanje, ali i politike koju sprovodi aktuelna vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić. Jedan od stalnih zahteva učesnika protesta jeste i taj da se otkrije ko je ubio i naložio ubistvo Olivera Ivanovića. Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić ne podržavaju ove proteste.

Pretnje

Marko Jakšić je juče, kako je rekao za RTV Kim, odeljenju za Visokotehnološki kriminal prosledio ono što je shvatio kao pretnju smrću, a to je tvit korisnika sa nalogom „Balkanfox“, na njegov poziv građanima da im se pridruže u subotu.

„Tebe druže treba obesiti na sred Terazija za primer. Sram te bilo deliš narod samo im na svu muku još i to treba dole. Ko da je njima do politike. Je li to činiš uslugu Albancima??? Bože me sačuvaj šta radite!!!!!!,“ napisao je korisnik „Balkanfox“ u poruci na Tviter nalogu Marka Jakšića.

PROČITAJTE JOŠ: ORGANIZATORU PROTESTA U KOSOVSKOJ MITROVICI PRETE VEŠANJEM NA TERAZIJAMA!

Preko Tvitera, u vezi sa rizikom od pretnji se sinoć oglasio još jedan od organizatora – Dejan Nedeljković:

„I da se bilo kome od nas koji u Kosovskoj Mitrovici organizujemo protest #1od5miliona , meni, Marku Jakšiću, ili ljudima koji budu šetali te večeri desi nešto loše, saznaćete ko stoji iza toga … pogotovu ako se obistine najave da ćemo biti izloženi različitim provokacijama!“

PROČITAJTE JOŠ: DIREKTIVA: ŠKOLSKA UPRAVA ŠALJE DECU DA GLEDAJU FILM LAZARA RISTOVSKOG?!

(izvor: kossev.info)

Comments

comments